当前位置:咋考网 > 小学 > 五年级 > 英语 > 下册 > 课时练习 >

2018年至2019年译林版英语五年级下册Unit 1 Cinderella练习卷3

英汉互译
(1)不得不 ______________
(2)穿上______________
(3)有害的______________
(4)脱下 ______________
(5)回来______________
(6)leave…behind ______________
(7)so sad ______________
(8)have a good time ______________
(9)try on the shoe ______________
(10)sit in the basket ______________

【答案】(1)have to (2)put on (3)be bad for (4)take off (5)come back (6)留下 (7)如此伤心 (8)玩得开心 (9)试穿这只鞋子 (10)坐在篮子里
【解析】

用所给词的适当形式填空。
1. Come and help ________ (I), please.
2. I don't have ________ (some) nice clothes or shoes.
3. Cinderella puts on the new ________ (cloth) and shoes.
4. I have to ________ (go) home now.
5. Cinderella ________ (try) on the new shoes.
6. Why can't I ________ (go) to the party?

【答案】1. me 2. any 3. clothes 4. go 5. tries 6. go
【解析】
1. 句意:请过来帮我一下。这里做动词help的宾语,I用宾格me。故答案为:me。
2. 句意:我没有漂亮的衣服和鞋子。这是否定句,some应该变成any。故答案为:any。
3. 句意:Cinderella穿上新的衣服和鞋子。这里应填clothes“衣服”。故答案为:clothes。
4. 句意:现在我必须回家。动词go跟在have to后面用动词原形即可。故答案为:go。
5. 句意:Cinderella试穿新鞋子。句子是一般现在时,句子主语是第三人称单数,谓语动词用动词的单三形式。try用tries。故答案为:tries。
6. 句意:为什么我不能去参加派对?句子中有情态动词can,谓语动词go用动词原形。故答案为:go。

— ________ are you so sad?( )
—Because I can't go to the party.
A. What B. Why C. How

【答案】B
【解析】

There's a party _______ the ________ house. ( )
A. at, prince B. on, prince's C. at, prince's

【答案】C
【解析】

I _______ go now. ( )
A. put on B. try on C. have to

【答案】C
【解析】

Lucy _____ on the T-shirt but it ____ fit. ( )
A. try, doesn’t B. trys, don’t C. tries, doesn’t

【答案】C
【解析】

This pair of shoes is beautiful. Cinderella tries ______. ( )
A. them on B. on them C. it on

【答案】C
【解析】

There ___a glass of water and three bottles of milk on the table. ( )
A. am B. is C. are

【答案】B
【解析】
there be中be的形式要保持就近原则。a glass of water是单数,所以be要用is形式。

按要求完成句子。
1. I'm late for school because I get up late.(对划线部分提问)
_________________________________________
2. The shoe fits the girl.(改为否定句)
_________________________________________
3. I like reading fairy tales.(对划线部分提问)
_________________________________________
4. Tim wants to eat fish. (改为否定句)
_________________________________________
5. The fairy can help Cinderella. (改为否定句)
_________________________________________

【答案】1. Why are you late for school? 2. The shoe doesn't fit the girl. 3. What do you like doing? 4. Tim doesn't want to eat fish. 5. The fairy can't help Cinderella.
【解析】
1. 句意:因为我起晚了所以迟到了。句子的划线部分是原因,用疑问词Why“为什么”来提问,主句部分变成一般疑问句跟在后面,这里主语是第一人称I,疑问句变成you,谓语动词变成are提前即可。故答案为: Why are you late for school?
2. 句意:这只鞋适合这位女孩。句子主语是第三人称单数,谓语动词是实义动词,变成否定句用助动词doesn't,谓语动词fit用动词原形。故答案为: The shoe doesn't fit the girl.
3. 句意:我喜欢读童话故事。句子的划线部分是动名词短语,提问用What ... doing(做什么),句子剩余部分变成一般疑问句跟在what后面,句子主语是第一人称,谓语动词是实义动词,一般疑问句用助动词do,第一人称I变成第二人称you。故答案为: What do you like doing?
4. 句意:Tim想要吃鱼。句子主语是第三人称单数,谓语动词是实义动词,变否定句在谓语动词前面加助动词doesn't,谓语动词变成动词原形。故答案为: Tim doesn't want to eat fish.
5. 句意:这位仙子可以帮助Cinderella。句子中有情态动词can,变否定句在can后面加not即可,can not缩写为can't。故答案为: The fairy can't help Cinderella.

根据短文内容,选择最佳答案,将序号写在题前的括号内。
The Roses(罗斯一家)like having picnics on Sundays. This Sunday they want to go to the Red Park. Jack and Mike, their sons, get up early in the morning. Jack puts on a shirt and jeans, and Mike puts on a T-shirt and jeans. They also put on their running shoes. After that they help their mother put bread, milk, eggs and some fruit in a basket and carry it to the car. Mrs Rose also takes four glasses of juice with her. The little dog Jerry is running after her. It wants to go with them, too. They are all very happy.
【1】On Sundays, the Roses like_________________. ( )
A. going shopping B. watching TV C. having picnics
【2】Jack and Mike wear_____________. ( )
A. shirts and jeans B. jeans and running shoes C. jackets and jeans
【3】Mr Rose and Mrs Rose have________________. ( )
A. two sons B. a little cat C. a new car
【4】They go to the park with_______________. ( )
A. some apples and oranges B. some bread and milk C. some food and drink
【5】Which sentence is not true?(下面哪句话是不正确的?)( )
A. There are five people in Mr Rose’s family.
B. Jack and Mike can have some juice.
C. Jerry wants to go to the park, too.

【答案】
【1】C
【2】B
【3】A
【4】B
【5】A
【解析】
【1】根据短文句子 The Roses like having picnics on Sundays.(在星期日罗斯一家想要去野餐。)可知是喜欢野餐。C选项正确。故答案为:C。
【2】根据短文句子 Jack puts on a shirt and jeans, and Mike puts on a T-shirt and jeans. They also put on their running shoes. (Jack穿上一件衬衣和牛仔裤,Mike穿上T恤衫和牛仔裤。他们还都穿上他们的跑步鞋。)可知两人一样的穿着有牛仔裤和跑步鞋。B选项正确。故答案为:B。
【3】根据短文句子 Jack and Mike, their sons, get up early in the morning.(Jack和Mike,他们的儿子,在早上起得很早。)可知A选项正确。故答案为:A。
【4】根据短文句子 After that they help their mother put bread, milk, eggs and some fruit in a basket and carry it to the car. Mrs Rose also takes four glasses of juice with her.(穿完衣服后,他们帮助妈妈讲面包,牛奶,鸡蛋和一些水果放到篮子里,并将篮子提到车上。Rose太太还带了四瓶果汁。)可知B选项正确。故答案为:B。
【5】这是考查阅读理解的题目。首先仔细阅读短文,然后根据短文相关叙述来选择合适的答案。

©2018-2019咋考网版权所有,考题永久免费