当前位置:咋考网 > 高中 > 高二 > 英语 > 下册 > 期末考试 >

2020年高二英语下半期期末考试相关

高二下半期第二次学段考试英语在线考试题带答案和解析(2019-2020年甘肃省武威第六中学)

Below are the future optional majors for you to take into consideration before entering college.
Architecture
Degree: Bachelor of Arts
Architecture is the design of the built environment: buildings and their surroundings. As a profession, it is an art, science, and business with careers(职业)available in schools of architecture, and in architectural research. Department of Architecture Design 101 Alumni Hall Phone: 513-529-7210
Accountancy
Degree: Bachelor of Science
Accountancy is the language of business. Accountants prepare profit and loss statements, cost studies, and tax reports. They can work for any size firms, ranging from a large international firm to a small local accounting practice, and government. Farmer School of Business Student Services Office Phone: 513-529-1712
Journalism
Degree: Bachelor of Arts
Journalism includes the fields of Media & Culture, and Interactive Media Studies. In addition to fundamental reporting, writing, and editing skills, journalism combines the art of communication with the science of digital technology. Graduates may become magazine editors, reporters, or copywriters.
Department of Media, Journalism & Film 206 Williams Hall Phone: 513-529-5893
Anthropology
Degree: Bachelor of Arts
Anthropology is the study of humans. Individuals and societies are complex and dynamic, which means anthropology covers a lot of ground. The study of people can lead to almost any career path, including education, health care, social work, international development, government and human relations.
Department of Anthropology 120 Upham Hall Phone: 513-529-8399
【1】Which of the following directly involves the art of communication?
A.Architecture. B.Accountancy.
C.Journalism. D.Anthropology.
【2】What is the unique advantages of majoring in anthropology?
A.Graduates will receive further education for free.
B.Graduates will receive a Bachelor of Arts degree.
C.Graduates can apply for a position in government.
D.Graduates have a wider range of job chances.
【3】Who is the passage most likely intended for?
A.Ordinary job hunters. B.Senior high school graduates.
C.College staff. D.Social workers.

【答案】
【1】C
【2】D
【3】B
【解析】
这是一篇说明文。文章主要介绍了四个可供选择的大学专业,包括建筑、会计、新闻和人类学,以及其各自的特色。
【1】细节理解题。根据Journalism部分中In addition to fundamental reporting, writing, and editing skills, journalism combines the art of communication with the science of digital technology.可知除了基本的报道、写作和编辑技能外,新闻还将沟通艺术与数字技术科学结合起来。由此可知,新闻直接涉及到沟通的艺术。故选C。
【2】细节理解题。根据Anthropology部分中The study of people can lead to almost any career path, including education, health care, social work, international development, government and human relations.可知对人的研究几乎可以通向任何职业道路,包括教育、卫生保健、社会工作、国际发展、政府和人际关系。由此可知,人类学专业的独特优势是毕业生有更广泛的工作机会。故选D。
【3】推理判断题。根据第一段Below are the future optional majors for you to take into consideration before entering college.可知以下是你在进入大学之前需要考虑的未来的可选专业。结合文章主要介绍了一些大学的专业,以及其专业特点。由此可推知,这篇文章最可能是写高中毕业生的。故选B。

When she was just 17 years old, Jerry crashed into the back of a truck that was waiting to turn in a left turn lane. The crash is a life-changing one for her. Because of the crash, she’s blind in one eye, lost her sense of smell, lost some of her hearing, lost the ability to create tears, and she cannot fall asleep naturally.
“Initially, I thought I would not be defeated but clearly I was completely wrong. Apart from the medical problems, the hardest part about my life after the car accident was the fact that I was alone.” Jerry said, “Everyone was away at college, I wasn’t. I couldn’t drive, couldn’t go to college. My friends who used to hang around with me were there for me at first, but after a while they stopped coming by.”
“I looked up on her Facebook page, and she said on there: Can anybody please hang out with me today? I don’t have any friends.” recalled Jerry’ s mother, Ketty.
In time, Jerry and her mother teamed up with the US Department of Transportation’s National Highway Traffic Safety Administration to make a video. They want to get the point across that texting while driving can have life-transforming consequences.
In the video Jerry appealed to drivers not to text while driving. She admitted she was checking and sending messages via her phone when she crashed her car into the back of the truck.
“Don’t text your loved ones when you know they’re driving,” said Jerry’s mother. “It can change their lives forever.”
“If you get a text, don’t look at it,” Jerry said. “It’s not worth it.”
【1】What happened to Jerry when she was 17 years old?
A.She lost all her friends.
B.She couldn’t cry naturally.
C.She suffered a traffic accident.
D.She was waiting to turn left.
【2】What was Jerry’s hardest part in her life after 17?
A.Having no chance to attend college.
B.Having no ability to live on.
C.Having unsolved medical problems.
D.Being alone without friends around her.
【3】Why did Jerry regret texting while driving?
A.Because it caused her a life-changing result.
B.Because she couldn’t see the message clearly.
C.Because she was afraid to miss the message.
D.Because she couldn’t send the message quickly.
【4】The purpose of making the video was to .
A.warn people not to use phones while driving
B.call on people to help accident victims
C.ask teens to be careful while riding
D.expose the truth of the car crash

【答案】
【1】C
【2】D
【3】A
【4】A
【解析】
本文是一篇记叙文,讲述了杰瑞因开车时发短信而发生了严重的追尾事故,这在身体上和心灵上都给她带来了巨大的痛苦,因此她录制视频呼吁人们不要在开车时发短信。
【1】
细节理解题。根据第一段中的“When she was just 17 years old, Jerry crashed into the back of a truck that was waiting to turn in a left turn lane.”可知,17岁时,杰瑞追尾了一辆卡车(发生了交通事故),故C项正确。
【2】
细节理解题。根据第二段中的“Apart from the medical problems, the hardest part about my life after the car accident was the fact that I was alone.” Jerry said, “Everyone was away at college, I wasn’t. I couldn’t drive, couldn’t go to college. My friends who used to hang around with me were there for me at first, but after a while they stopped coming by.”可知,杰瑞说除了身体上的问题,车祸后她生活中最艰难的部分就是她一个人(没有朋友的陪伴),因为朋友们都去上大学了,不能经常来陪她了,故D项正确。
【3】
细节理解题。根据倒数第二段“In the video Jerry appealed to drivers not to text while driving. She admitted she was checking and sending messages via her phone when she crashed her car into the back of the truck.”可知,在视频中,杰瑞呼吁人们不要在开车时发短信,她承认她是因查看和发送手机短信而发生的追尾事故,再结合第一段中的“The crash is a life-changing one for her.”可知,杰瑞后悔开车时发短信是因为这给她带来了改变人生的后果,故A项正确。
【4】
推理判断题。根据第四段中的“They want to get the point across that texting while driving can have life-transforming consequences.”可知,杰瑞和她母亲想让大家明白开车时发短信可能会造成改变人生的严重后果,再结合倒数第二段“In the video Jerry appealed to drivers not to text while driving. She admitted she was checking and sending messages via her phone when she crashed her car into the back of the truck.”可知,在视频中,杰瑞呼吁人们不要在开车时发短信,因此,杰瑞录制视频的目的是警告人们开车时不要使用手机,故A项正确。

Work Your Mind
Here’s something to think about the next time you ask your teacher for help: struggling with schoolwork on your own can help you learn. According to a recent study, the more you struggle while you are learning new information, the better you can remember it later.
This theory might surprise you. When teachers are presenting new information, they often give students lots of help. But a new study shows this may not be the best way to support learning. “Don't be too quick to get help when learning something new,” education expert Manu Kapur told TFK. “Try to work on it yourself even if it means trying different ways.”
Kapur came up with the idea that struggling can lead to better learning. Then he tested it out on students in Singapore. He separated students into two groups. In the first group, students were asked to solve math problems with the teacher’s help. In the second group, students were asked to solve the same problems by helping one another, instead of getting help from the teacher.
With the teacher’s help, students in the first group were able to find the correct answers. Students in the second group did not solve the problems correctly. But they did come up with a lot of good ideas. The students were then tested on what they had learned. The group without any help from a teacher scored much higher than the group who had help. Kapur said working to find the answers helped students understand the process, not just the solution.
Kapur’s advice for kids is to put a lot of effort into learning something new rather than going to your teacher for help. “Simply doing a little work or nothing at all won’t work,” says Kapur. “The struggle needs to be a genuine attempt to figure out or solve a problem in as many ways as possible.”
【1】When you have doubt on schoolwork, you’d better ____________.
A.ask your teacher for help
B.make it clear by yourself
C.ask your classmates to help you
D.ask your parents for help
【2】What’s Manu Kapur educational idea on learning new knowledge?
A.Give students much help as soon as possible.
B.Let students learn it on themselves in one way.
C.Let students learn it by themselves in the same way.
D.Let students learn it for themselves in different ways.
【3】How did Kapur check his idea on better learning?
A.By asking questions.
B.By solving art problems.
C.By group comparations.
D.By solving science problems.
【4】What is the most important in learning knowledge?
A.Getting the teacher’s help.
B.Getting the student’s help.
C.Grasping the learning course.
D.Receiving the final solution.

【答案】
【1】B
【2】D
【3】C
【4】C
【解析】
这是一篇说明文,研究表明在学习中学习新知识、遇到难解决的问题时越是努力的思考而不是急于求助于老师是解决难题的最好解决方法,学习知识最重要的是掌握学习课程,而不是简简单单地寻求答案。
【1】细节理解题。根据第一段的struggling with schoolwork on your own can help you learn可知,自己努力思考可以帮助你学习。所以如果你对功课有疑问,你应该自己思考。故选B项。
【2】细节理解题。根据第二段Don't be too quick to get help when learning something new,” education expert Manu Kapur told TFK. “Try to work on it yourself even if it means trying different ways.可知,教育专家曼努卡普尔(Manu Kapur)对TFK表示:“学习新事物时,不要太快寻求帮助。“即使这意味着要尝试不同的方法,也要自己动手。所以曼努卡普尔学习新知识的教育理念是让学生以不同的方式自学。故选D项。
【3】推理判断题,根据第三段Then he tested it out on students in Singapore. He separated students into two groups. In the first group, students were asked to solve math problems with the teacher’s help. In the second group, students were asked to solve the same problems by helping one another, instead of getting help from the teacher可知,然后他在新加坡的学生身上进行了测试。他把学生分成两组。在第一组,学生们被要求在老师的帮助下解决数学问题。在第二组,学生被要求通过互相帮助来解决同样的问题,而不是从老师那里得到帮助。由此判断出普尔是通过两组不同的学生进行比较来证实他的观点的。故选C项。
【4】细节理解题,根据倒数第二段最后一句Kapur said working to find the answers helped students understand the process, not just the solution可知,卡普尔说,努力寻找答案有助于学生理解这个过程,而不仅仅是解决答案。所以学习知识最重要的是掌握学习课程。故选C项。

If you’ve ever been on a fishing boat, you’ve probably seen crowds of birds following it, hoping to catch a snack. Now scientists use those birds’ behavior to track illegal fishing boats.
Researchers attached data loggers to the backs of 169 albatrosses (信天翁) in Indian oceans. Weighing only 42 grams, the devices included a GPS, which enabled them to detect the presence and intensity of radar signals emitting from boats. That information was then sent by satellite, so the researchers could track the location of the birds—and thus the radar-emitting boats—in real time.
The scientists then cross-checked that data against the known locations of boats, collected from a system boats use to declare themselves, called the Automatic Identification System (AIS). And noticeable differences appeared frequently.
More than a third of the times the birds “loggers” detected radar signals, and therefore a boat, but no such boat appeared in the official log—meaning that the vehicles had likely switched off their AIS—something that probably happens in illegal fishing operations.
The work suggests birds could be an effective boat-monitoring tool as long as illegal fishing operations don’t target the birds.
Fortunately, such a task would be difficult. Around fishing boats, you can find hundreds of birds at any one time that are flying around. And the birds with loggers are not marked in any way. So it’s not really possible for fishermen to pick out a specific bird.
But what concerns researchers is that albatrosses often get caught by some fishing boats. Though regulations have been established to protect against that happening—with success—illegal boats don’t necessarily obey. So scientists might be underestimating the risk posed to albatross populations.
【1】What characteristic of albatrosses do scientists take advantage of in their research?
A.Their feeding patterns.
B.Their sense of direction.
C.Their greedy behaviors.
D.Their habit of following fishing boats.
【2】For what purpose does a boat shut off its AIS?
A.To seek more fishes.
B.To have it mistaken for another.
C.To avoid being detected.
D.To save the trouble of declaring itself.
【3】What does “such a task” in Paragraph 6 refer to?
A.Identifying birds with loggers.
B.Monitoring illegal boats.
C.Tracking radar signals automatically.
D.Fishing illegally.
【4】What could be the best title for the text?
A.AIS: an Effective System to Locate Boats
B.Humans Are Good at Discovering Birds’ Nature
C.Data Loggers Help Fishermen Get a Good Harvest
D.Scientists Use Birds to Track Illegal Fishing Operations

【答案】
【1】D
【2】C
【3】A
【4】D
【解析】
本文是说明文。科学家们利用信天翁喜欢跟随渔船的习性,在信天翁的背部安装数据记录器,通过实时追踪鸟类的位置来追踪非法渔船,以监控非法捕鱼行为。
【1】
细节理解题。根据文章第一段中“If you’ve ever been on a fishing boat, you’ve probably seen crowds of birds following it, hoping to catch a snack. Now scientists use those birds’ behavior to track illegal fishing boats.”可知,信天翁有跟随渔船的习性,现在科学家们利用鸟的这个习性来追踪非法渔船。 故选D项。
【2】
推理判断题。根据第四段中“but no such boat appeared in the official log—meaning that the vehicles had likely switched off their AIS—something that probably happens in illegal fishing operations.(官方的观察记录中没有出现这样的船只,这意味着这些船只很可能关闭了它们的自动识别系统(AIS),而这种情况很可能发生在非法捕鱼作业中。)”因此可以推断,船只关闭AIS系统的目的是为了避免在非法捕鱼作业中被发现。故选C项。
【3】
词义猜测题。文章第五段中提到“The work suggests birds could be an effective boat-monitoring tool as long as illegal fishing operations don’t target the birds.(这项研究表明,只要非法捕鱼活动不以鸟类为目标,鸟类可能是一种有效的船只监控工具。)”;第六段中提到“And the birds with loggers are not marked in any way. So it’s not really possible for fishermen to pick out a specific bird.” 在渔船周围,有很多鸟儿在飞翔。有记录器的鸟没有任何标记。渔民要识别出一种特定的鸟(即有记录器的鸟儿)是不可能的。因此可以推断“such a task”指的是通过记录器识别出鸟儿。故选A项。
【4】
主旨大意题。文章第一段提到“Now scientists use those birds’ behavior to track illegal fishing boats.”;下文提到科学家们在信天翁身上安装数据记录器,通过实时追踪鸟类的位置来追踪船只的位置。不过也会有非法渔船关闭自动识别系统或者信天翁被非法渔船捕获的情况。文章的内容是围绕科学家如何利用鸟类追踪非法捕鱼行为的。因此文章标题应该为“科学家利用鸟类追踪非法捕鱼作业”。故选D项。

When it comes to helping students learn and mature, there are several ways to increase their well-being. Although your children may be succeeding in the classroom, there are a few things that you still can do.
Encouraging physical activity is the first thing you can do. More and more children do not participate in sports after school. It’s important for you to encourage mobility with sports that are played after class. You should find sporting equipment, basketball courts and play areas where kids can increase their well-being. 【1】
Secondly, you can provide proper nutrition for your children. It’s important for your children to receive proper nutrition both inside and outside of the home. 【2】 You’d better make it a point to provide enough nutrition for their proper development and growth.
【3】 Many parents fail to stop children from using smart phones and computers. There are some institutions that even encourage too much screen time as a way to teach children or keep them entertained. You should help the children remain excited without sitting in front of a screen throughout the day.
Last but not the least, monitoring bullying (欺凌)is also an essential part. Bullying continues to remain a common problem in some schools, making it important that the environment that your children grow in holds a high standard. 【4】
It’s important to examine the school life as a whole to determine what factors are missing. 【5】. You may determine how well they adjust to the world around them and succeed in life.
A.You should provide kids with fresh food.
B.Besides, you’d better limit their screen time.
C.It will encourage children to focus on their study.
D.In addition, try your best to give them more freedom.
E.This will reduce the risk of health conditions that include obesity.
F.You can advise teachers to keep a practice of looking for bullying.
G.Parents play a significant role in children’s growth and well-being.

【答案】
【1】E
【2】A
【3】B
【4】F
【5】G
【解析】
这是一篇说明文。文章介绍了有几种方法,在帮助学生学习和成熟方面可以提高他们的幸福感。
【1】根据上文提示“你应该找到运动器材、篮球场和玩耍的地方,在那里孩子们可以提高他们的幸福感。”承接上文,E项This will reduce the risk of health conditions that include obesity.(这将降低包括肥胖在内的健康状况的风险。)切题。故选E。
【2】根据上文提示“让你的孩子在家庭内外都得到适当的营养是很重要的。”再根据下文提示“你最好注意为它们的正常发育和生长提供足够的营养。”承接上下文,A项You should provide kids with fresh food.(你应该给孩子们提供新鲜的食物。)切题。故选A。
【3】根据下文提示“许多家长未能阻止孩子使用智能手机和电脑。”承接下文,B项Besides, you’d better limit their screen time.(此外,你最好限制他们使用电子设备的时间。)切题。该项中的Besides呼应了上文的Secondly。故选B。
【4】根据上文提示“在一些学校里,欺凌仍然是一个普遍的问题,这使得你的孩子成长的环境保持高标准变得很重要。”承接上文,F项You can advise teachers to keep a practice of looking for bullying.(你可以建议老师保持寻找欺凌的习惯。)切题。故选F。
【5】根据上文提示“研究学校生活是重要的,以确定哪些因素是缺失的。”再根据空格下文“你可以决定他们如何适应他们周围的世界,在生活中取得成功。”承接上下文,G项Parents play a significant role in children’s growth and well-being.(父母在孩子的成长和幸福中发挥着重要的作用。)切题。故选G。

It was a busy morning, about 8:30, when an elderly gentleman in his 80s came to the hospital. I heard him saying to the nurse that he was in a hurry for an appointment(约会) at 9:30. The nurse had him take a ________ in the waiting area, ________ him it would be at least 40 minutes ________ someone would be able to see him. I saw him __________ his watch and decided, since I was ____________ busy—my patient didn’t ________ at the appointed hour, I would examine his wound. While taking care of his wound, I asked him if he had another doctor’s appointment. The gentleman said no and told me that he ________ to go to the nursing home to eat breakfast with his ________. He told me that she had been ________ for a while and that she had a special disease. I asked if she would be ______________ if he was a bit late. He replied that she ____________ knew who he was, that she had not been able to ____________ him for five years now. I was ______________, and asked him, “And you ____________ go every morning, even though she doesn’t know who you are?” He smiled and said. “She doesn’t know me but I know who she is” I had to hold back ____________ as he left.
Now I ____________ that in marriages, true love is ______________ of all that is. The happiest people don’t ____________ have the best of everything; they just ____________the best of everything they have. ____________ isn’t about how to live through the storm, but how to dance in the rain.
【1】A.breath B.test C.seat D.trip
【2】A.persuading B.promising C.understanding D.telling
【3】A.if B.before C.since D.after
【4】A.taking off B.fixing C.looking at D.winding
【5】A.very B.also C.seldom D.not
【6】A.turn up B.show off C.come on D.go away
【7】A.needed B.forgot C.agreed D.happened
【8】A.daughter B.wife C.mother D.sister
【9】A.late B.well C.around D.there
【10】A.lonely B.worried C.doubtful D.hungry
【11】A.so far B.neither C.no longer D.already
【12】A.recognize B.answer C.believe D.expect
【13】A.moved B.disappointed C.surprised D.satisfied
【14】A.only B.then C.thus D.still
【15】A.curiosity B.tears C.words D.judgment
【16】A.realize B.suggest C.hope D.prove
【17】A.agreement B.expression C.acceptance D.exhibition
【18】A.necessarily B.fluently C.naturally D.frequently
【19】A.learn B.make C.favor D.try
【20】A.Adventure B.Beauty C.Trust D.Life

【答案】
【1】C
【2】D
【3】B
【4】C
【5】D
【6】A
【7】A
【8】B
【9】D
【10】B
【11】C
【12】A
【13】C
【14】D
【15】B
【16】A
【17】C
【18】A
【19】B
【20】D
【解析】
这是一篇记叙文。本文通过老人不管妻子患病与否都始终不离不弃,接受了一切,无论好坏。告诉我们最幸福的人不是拥有最好东西的人,而是珍惜目前所拥有的东西。生活不是要经历暴风雨,而是要学会苦中作乐。
【1】
考查名词词义辨析。句意:护士领他坐在等候区,告诉他,还有至少大约40分钟才能有人来给他看病。A. breathe呼吸;B. test测试;C. seat座位;D. trip旅行。根据in the waiting area可知,护士让他坐下在候诊室等候。故选C。
【2】
考查动词词义辨析。句意:护士领他坐在等候区,告诉他,还有至少大约40分钟才能有人来给他看病。A. persuading说服;B. promising许诺;C. understanding理解;D. telling告诉。根据前文可知,护士领他坐在等候区,所以此处表示护士告诉这位老人至少要等40分钟。故选D。
【3】
考查连词辨析。句意:护士领他坐在等候区,告诉他,还有至少大约40分钟才能有人来给他看病。A. if如果;B. before在……以前;C. since 自从;D. after在……之后。在有人给他看病之前至少要等40分钟,所以本句为before引导的时间状语从句。故选B。
【4】
考查动词短语和动词词义辨析。句意:我看他一直在看手表,而且我当时也不忙,因为我的病人没有准时来,我就打算先检查他的伤口。A. taking off脱掉,起飞,除去;B. fixing安装;C. looking at看;D. winding缠绕。根据空后“his watch ”和语境可知,作者看见老人一直在看表。故选C。
【5】
考查副词辨析。句意:我看他一直在看手表,而且我当时也不忙-因为我的病人没有准时来,我就打算先检查他的伤口。A. very很;B. also也;A. seldom很少;D. not不。根据my patient didn’t turn up at the appointed hour可知,作者不忙。故选D。
【6】
考查动词短语词义辨析。句意:我看他一直在看手表,而且我当时也不忙,因为我的病人没有准时来,我就打算先检查他的伤口。A. turn up出现;B. show off炫耀;C. come on快点;D. go away走开。根据常识判断可知,作者不忙,是因为作者的病人还没有到。故选A。
【7】
考查动词词义辨析。句意:老先生告诉我不是的,他需要回到看护室和他老伴吃早餐。A. needed需要;B. forgot忘记;C. agreed同意;D. happened发生。由“had a special disease” 可知,老人的老伴患有疾病,所以老人需要照顾老人的老伴,也需要陪老伴吃早餐。故选A。
【8】
考查名词词义辨析。句意:老先生告诉我不是的,他需要回到看护室和他老伴吃早餐。A. daughter女儿;B. wife妻子;C. mother母亲;D. sister姐姐。根据“true love is ________ of all that is”和“He told me that she had been”推断,老人看的是他的妻子。故选B。
【9】
考查副词短语词义辨析。句意:他告诉我,她因为特殊病症呆在那里了有段时间了。A. late晚地;B. well好地;C. around在周围;D. there那里。此处用there表示老人的老伴因病在看护室已经有一段时间了。故选D。
【10】
考查形容词辨析。句意:我问如果他稍微晚点回去,他老伴会不会担心。A. lonely孤独的;B. worried担心的;C. doubtful怀疑的;D. hungry饥饿的。由“he was a bit late”可知,作者问到如果老人稍微晚点回去,老人的妻子会不会担心,人之常情。故选B。
【11】
考查短语及词义辨析。句意:他回答,她不会的,她已经不记得他是谁了。A.so far到目前为止;B. neither两者中的任一个不;C.no longer不再;D. already已经。由下文可知,老人的老伴已经不认识老人5年了,所以老人的老伴已经不记得他是谁了。故选C。
【12】
考查动词辨析。句意:她已经不认识他5年了。A. recognize认出;B. answer回答;C. believe相信;D. expect期待。由“ not ,for five years now”可知,老人的老伴已经不认识老人5年了。故选A。
【13】
考查形容词义辨析。句意:我很惊讶,问:"那您还是每天早上都去吗?尽管她已经不记得您是谁了?"。A. moved感动的;B. disappointed失望的;C. surprised吃惊的;D. satisfied满意的。老人对作者说了自己的老伴已经不认识自己5年了,所以作者很惊讶。故选C。
【14】
考查副词辨析。句意:我很惊讶,问:“那您还是每天早上都去吗?尽管她已经不记得您是谁了?"。A. only仅仅;B. then那时;C. thus因此;D. still仍然。由“even though she doesn’t know who you are?” 可知,作者问老人“那您还是每天早上都去吗?” still用作副词时,意思是“还,仍旧,尚”。强调始于过去的动作或状态仍在继续,且含有“到目前为止”的意思。故选D。
【15】
考查名词辨析。句意:他走的时候,我强忍住泪水。A. curiosity好奇;B. tears泪水;C. words话语;D. judgment判断。作者因老人的话而感动,但作者强忍住泪水。故选B。
【16】
考查动词辨析以。句意:我意识到,婚姻中,真爱的全部是包容。A. realize 意识到;B. suggest建议;C. hope 希望;D. prove证明。作者通过故事,才意识到婚姻中,真爱的全部是包容。故选A。
【17】
考查名词辨析。句意:我意识到,婚姻中,真爱的全部是包容。A. agreement同意;B. expression表情;C. acceptance同意,认可,接受;D. exhibition展览。真爱就是对于所有一切的接受。本题点明了文章的主旨,老人不管妻子患病与否都始终不离不弃,所以是接受了一切,无论好坏。故选C。
【18】
考查副词辨析以。句意:最幸福的人并不一定是一个拥有所有最好东西的人。A. necessarily必要地;B. fluently流利地;C. naturally自然地;D. frequently频繁地。作者感悟到,最幸福的人并不一定是一个拥有所有最好东西的人。故选A。
【19】
考查动词辨析。句意:他们可以没有最好的东西,但是他们充分利用了他们所拥有的东西。A. learn学习;B. make制作;C. favor偏爱;D. try尝试。make the best of“ 充分利用”,固定短语,符合句意。故选B。
【20】
考查名词辨析。句意:生活并不是要经历暴风雨,而是要学会苦中作乐。A. Adventure冒险;B. Beauty美;C. Trust相信;D. Life生活。本句为短文的升华部分,从老人的故事,升华到生活上来,得出自己的感悟。故选D。

What is the _________(深度)of the lake? (根据汉语提示填空)

【答案】depth
【解析】
考查名词。句意:这湖有多深? 根据汉语提示可知,depth深度,名词,符合题意,此处表示特指,名词需用单数作句子的主语。故填depth。

He then __________ (辞职)from government in 1993 and died in 1945. (根据汉语提示单词拼写)

【答案】resigned
【解析】
考查动词。句意:然后他在1993年从政府辞职,1945年去世。此处需要填动词作谓语,resign,辞职,根据句中时间状语 in 1993,可知用一般过去时。故填resigned。

We all have great __________( 同情)for the victims of the flood. (根据汉语提示填空)

【答案】sympathy
【解析】
考查名词。句意:我们都对水灾的受害者深表同情。形容词great作定语修饰名词,所以空处需用名词,结合汉语提示可知,sympathy同情,不可数名词,符合题意。故填
sympathy。

She highly__________ (推荐)her to you for the position of the secretary. (根据汉语提示填空)

【答案】recommended
【解析】
考查动词时态。句意:她极力推荐她担任秘书一职。分析句子结构可知,空处需用动词作谓语,结合汉语提示可知,recommend推荐,动词,符合题意,根据句意和语境可知,此处表示过去发生了的事情,谓语动词需用一般过去时。故填recommended。

It takes me only a few minutes to walk to school down a _________ (泥泞的)track. (根据汉语提示填空)

【答案】muddy
【解析】
考查形容词。句意:我沿着泥泞的小路走到学校只需要几分钟。空处需用形容词作定语修饰名词track,结合汉语提示可知,muddy泥泞的,形容词,符合题意。故填muddy。

I__________ (道歉)to him for stepping on his foot . (根据汉语提示填空)

【答案】apologized
【解析】
考查动词。句意:我因踩了他的脚而向他道歉。分析句意,根据中文提示,此处可用apologize来表示中文提示“道歉”且做谓语。分析句意,此处应表示过去时且用主动语态。综合分析,故填apologized。

She has set up a________(志愿的) organization proving help for the elderly. (根据汉语提示填空)

【答案】voluntary
【解析】
考查形容词。句意:她成立了一个志愿组织,为老年人提供帮助。分析句子结构可知,空处需用形容词作定语修饰名词organization,结合汉语提示可知,voluntary志愿的,形容词,符合题意。故填voluntary。

It is known to all that sunshine is________(有益的)to plants. (根据汉语提示填空)

【答案】beneficial
【解析】
考查形容词。句意:众所周知,阳光对植物有益。be beneficial to对……有益。根据汉语提示及句意,故填beneficial。

It can raise their_________(意识)of the importance of learning English. (根据汉语提示填空)

【答案】awareness
【解析】
考查名词。句意:它可以提高他们对学习英语的重要性的意识。作动词raise的宾语用名词。awareness为不可数名词。根据汉语提示和句意,故填awareness。

So long as we never give up, we are_________to (一定做) achieve success. (根据汉语提示填空)

【答案】bound
【解析】
考查固定短语。句意:只要我们不放弃,我们一定会成功。根据汉语提示可知和空前后单词可知,此处是固定短语be bond to do sth.“一定做某事”。故填bound。

假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文,文中共有10处语言错误,每句中最多有两处,每处错误仅涉及一个单词的增加、删改或修改。
增加:在缺词处加一个漏字符号(Λ),并在其下面写出该加的词。
删除:把多余的词用斜线(\)划掉。
修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。
注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;
2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。
It was Monday morning, and the writing class had just begin. Everyone was silent, wait to see who would be called upon to read his and her paragraph aloud. Some of us were confident and eager take part in the class activity, others were nervous and anxious. I had done myself homework but I was shy. I was afraid that to speak in front of a larger group of people. At that moment, I remembered that my father once said, "The classroom is a place for learning and that include leaning from textbooks, and mistake as well." Immediate, I raised my hand.

【答案】
【解析】本文为记叙文。文章主要介绍了写作课上作者克服恐惧心理主动回答问题的故事。
第一处:考查时态构成。根据语境可知,句子用过去完成时,过去完成时的构成是had done,所以begin要改为begun。
第二处:考查非谓语动词。根据句子成分分析,本句有谓语为was,而且没有连词,与主语是主动关系,所以wait 要用非谓语waiting,表伴随。
第三处:考查连词。句意:每个人都沉默了,等着看谁会被要求朗读他或她的段落。一次只能叫一个人,男女两者是选择关系,故把and改为or。
第四处:考查固定搭配。be eager to do sth渴望做某事,故eager后加to。
第五处:考查代词错误。句意:我已经完成了自己的作业。表示“我的”用my不用myself,或改为定冠词the也可以。
第六处:考查固定结构。be afraid to do害怕做某事,所以that为多余,删掉。
第七处:考查比较级。句意:我不敢在一大群人面前说话。这里没有比较的意思,故把larger改为large。
第八处:考查主谓一致。that作主语,谓语动词用第三人称单数includes。
第九处:考查名词单复数。错误不是一个,所以要用复数。
第十处:考查副词。此处要用副词在句中做状语修饰整个句子,故把immediate改为immediately。

假定你是李华,在新冠状病毒肺炎疫情如此严峻的时刻,有少数不良商家以原价数倍的价格销售口罩。针对这一现象,老师让你们用英语给消费者协会写一封投诉信,作为今天的作业发到班级微信群里。
要点如下:1. 介绍自己,写信目的。
2. 说明情况,表示气愤。
3. 希望重视,尽快解决。
注意:
1. 词数100左右;2. 可以适当增加细节,以使行文连贯。
参考词汇:
传染病,泛滥 epidemic
新冠状病毒 novel coronavirus 口罩the face masks
消费者协会 Consumers' Association
Dear Consumers' Association,
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

【答案】One possible version:
Dear Consumers' Association,
I am Li Hua, a senior school student. I am extremely sorry to disturb you, but I have to write a letter to convey my complaint and dissatisfaction. The novel coronavirus epidemic is still tough and annoying. However, you can't imagine that a small number of businesses are so mean as to sell the face masks at an unreasonable price. It is said that it can be five times as high as the normal price. My classmates and I are burning with anger. I hope Consumers' Association can give much attention to this. I'd appreciate it if you can cope with it as early as you can.
Yours sincerely,
Li Hua
【解析】
这是一篇应用文。本篇要求考生针对不良商家在在新冠状病毒肺炎疫情期间以原价数倍销售口罩的现象向消费者协会写一封投诉信。
第一步:体裁:应用文
时态:根据提示,时态应以一般现在时为主
要求:
1. 介绍自己,写信目的。
2. 说明情况,表示气愤。
3. 希望重视,尽快解决。
第二步:列提纲(重点词组)
a small number of ;so as to;with anger;give much attention to;cope with
第三步:连词成句
1. I am Li Hua, a senior school student.
2. I am extremely sorry to disturb you, but I have to write a letter to convey my complaint and dissatisfaction.
3. The novel coronavirus epidemic is still tough and annoying.
4. However, you can't imagine that a small number of businesses are so mean as to sell the face masks at an unreasonable price.
5. It is said that it can be five times as high as the normal price.
6. My classmates and I are burning with anger.
7. I hope Consumers' Association can give much attention to this.
8. I'd appreciate it if you can cope with it as early as you can.
第四步:连句成篇(加入衔接词或从句)
第五步:修改润色(加入高级词汇或短语)

©2021-2022咋考网版权所有,考题永久免费