当前位置:咋考网 > 高中 > 高二 > 英语 > 下册 > 期末考试 >

2020年高二英语后半期期末考试相关

高二后半期期末考试英语专题训练(2019-2020年甘肃省定西市岷县第二中学)

A shopkeeper sent his son to learn about the secret of happiness from the wisest man in the world. The boy walked a long way, and finally came upon the beautiful castle where the wise man lived.
On entering the main room of the castle, the boy was quite surprised: tradesmen coming and going, people chatting in the corners, and a small orchestra playing soft music. The wise man talked with everyone, and the boy had to wait for two hours before it was his turn.
The wise man listened carefully to the boy’s explanation of why he had come, but told him that he didn’t have time just then to explain the secret of happiness. He suggested that the boy look around the palace and return in two hours.
“Meanwhile, I want to ask you to do something,” said the wise man, handing the boy a teaspoon that held two drops of oil. “As you wander around, carry this spoon with you without allowing the oil to spill.”
The boy began to walk up and down stairs of the palace, keeping his eyes fixed on the spoon. After two hours, he returned to the wise man.
“Well,” asked the wise man, “Did you see the Persian tapestries(挂毯)in the hall? Did you see the garden that took the master gardener ten years to create?” The boy was embarrassed, and replied that he had observed nothing. His only concern had been not to spill the oil.
“Then go back and observe the wonders of my world,” said the wise man. The boy picked up the spoon and returned to his exploration of the palace. This time he observed all of the works of art on the ceilings and the walls. When he returned, he described in detail everything he had seen.
“But where are the drops of oil?” asked the wise man. Looking down at the spoon he held, the boy saw that the oil was gone.
“Well, there is only one piece of advice I can give you,” said the wise man. “The secret of happiness is to see all the wonders of the world, and never to forget the drops of oil on the spoon.”
【1】When the boy arrived at the castle, he .
A.received a warm welcome from the wise man
B.had already missed his chance to talk to the wise man
C.didn’t expect to see so many people around
D.was shown around the palace by the local people
【2】The wise man gave the boy two tasks in order to .
A. teach him the secret of happiness
B. show him how to observe the wonders in the world
C. make him learn from his mistakes
D. let the boy enjoy his palace and garden
【3】We can infer from the article that “the drops of oil on the spoon” probably refer to ______
A.the beauty of nature
B.the fortune a person owns
C.the responsibilities of a person
D.the great opportunities in life
【4】Which of the following statements is TRUE according to the article?
A.The wise man was satisfied with the way the boy performed the second task
B.It took the wise man about 10 years to finish his garden.
C.The wise man wasn’t paying much attention to the boy at first.
D.The boy took no notice of the surroundings during his first task.

【答案】
【1】C
【2】A
【3】C
【4】D
【解析】
试题分析:文章讲述一个店主派儿子去从世界上最聪明的人那里了解快乐的 秘密,而智者没有直接告诉他答案,而是让男孩做了两个任务,通过这两个任务,男孩了解到快乐的秘密。
【1】C考查细节理解。 从文章第二段的句子:Rather than finding a holy man, though, our hero, on entering the main room of the castle, saw a hive of activity: tradesmen came and went, people were chatting in the corners可知当店主的儿子到了城堡后,他没有想到会有那么多的人,选C。
【2】A考查细节理解。 从第四段的句子:“As you wander around, carry this spoon with you without allowing the oil to spill”. 和第八段的句子:“Then go back and observe the wonderful things of my world,” said the wise man.可知智者为了解释快乐的秘密,让男孩做两个任务,选A。
【3】C考查推理判断。 四个选项的意思分别是:A.自然的美, B.一个人拥有的财产, C. 一个人的责任, D. the great opportunities in life人生的重大机会。从文章的最后一段的句子:“The secret of happiness is to see all the wonders of the world and never to forget the drops of oil on the spoon.”可知ABD都不符合,“the drops of oil on the spoon” 是指“一个人的责任”,选C。
【4】D考查推理判断。 从第七段的句子:The boy was embarrassed, and replied that he had observed nothing. His only concern had been not to spill the oil.可知男孩在做第一个任务的时候,没有注意到周围,选D。

Nothing could stop Dad. After he was put on disability for a bad back, he bought a small farm in the country, just enough to grow food for the family. He planted vegetables, fruit trees and even kept bees for honey.
And every week he cleaned Old Man McColgin's chicken house in exchange for manure(肥料). The smell really burned the inside of your nose. When we complained about the terrible smell, Dad said the stronger the manure, the healthier the crops, and he was right. For example, just one of his cantaloupes(甜瓜) filled the entire house with its sweet smell, and the taste was even sweeter.
As the vegetables started coming in, Dad threw himself into cooking. One day, armed with a basket of vegetables, he announced he was going to make stew(炖菜).Dad pulled out a pressure cooker(高压锅)and filled it up with cabbages, eggplants, potatoes, corns, onions and carrots. For about half an hour, the pressure built and the vegetables cooked. Finally, Dad turned off the stove, the pot began to cool and the pressure relief valve sprayed out a cloud of steam. If we thought Dad's pile of chicken manure was bad, this was 10 times worse. When Dad took off the lid, the smell nearly knocked us out.
Dad carried the pot out and we opened doors and windows to air out the house. Just how bad was it? The neighbors came out of their houses to see if we had a gas leak!
Determined, Dad filled our plates with steaming stew and passed them around. It didn’t look that bad, and after the first wave had shut down my ability to smell, it didn’t____the nose so much, edible, and we drank up every last drop of soup.
【1】Why did Dad clean Old Man Mocolgin’s chicken house regularly?
A. To earn some money for the family.
B. To collect manure for his crops.
C. To get rid of the terrible smell.
D. To set a good example to us.
【2】What can we infer about Dad’s stew?
A. It is popular among the neighbors.
B. It contains honey and vegetables.
C. It looks very wonderful.
D. It tastes quite delicious.
【3】What does the underlined word “offend” in the last paragraph mean?
A. To attract B. To upset
C. To air D. To shut

【答案】
【1】B
【2】D
【3】B
【解析】试题分析 :本文是一篇记叙文,主要讲述了作者的父亲在自己买的小农场里面种菜、种果树甚至还养蜜蜂的乐趣。但作者的父亲收获的时候,他炖了一锅蔬菜,闻到味道时,作者和其他人觉得烧得很糟糕,但是吃起来确是非常美味,最后他们把菜全部都吃光了。
【1】B细节理解题。根据文章首段And every week he cleaned Old Man McColgin's chicken house in exchange for manure(肥料).可知父亲清理鸡舍的目的是为了收集肥料,故选B。
【2】D 推理判断题。根据文章末段we drank up every last drop of soup可在父亲的炖菜非常美味,选D。
【3】B词义推断题。根据前句中after the first wave had shut down my ability to smell,可知起初的味道难闻,刺激嗅觉,由此判断offend指冒犯;使…不愉快,故选B。

Many years ago, dogs and wolves were the same. But about 14,000 years ago, some wolves began to change. They were no longer as wild. No one knows exactly how this happened. Angus Phillips of National Geographic Magazine thinks it may have happened like this: “Some wolves moved close to human cooking fires after smelling something good to eat. Then they worked to get closer to groups of humans. They did this by being helpful or proving they would not hurt people. The humans might have used the wolves’ better hunting skills to help them hunt animals. The wolves could warn humans of danger at night. Over thousands of years, humans kept the large, rough wolves out of the human camps. This led to the development of different kinds of dogs that were more friendly to people. They began to look different than wolves. They were generally smaller than wolves, with a shorter nose.”
Through the late 19th century, humans would raise dogs for special skills they wanted, such as hunting, helping with the work on farms or protecting animals. Today, the most common use of a dog is for friendship. Some people even consider their dog to be a part of their family. Scientists are finding that dogs can even understand human emotions. Around the world today there are more than 400 million dogs. But their relationship with people is not always close. Some of these dogs become strays. They live on the streets and often eat garbage. Diana Bharucha, from Bangalore,
Diana, started a program called ‘Stray Dogs Free Bangalore.’ She says that dogs should have a home with a human master. Diana told the news-magazine Citizens Matters: “If the dog population continues to increase, they will go back to living in a group and turn wild. They will start hunting like wild animals which will be a danger for human life.” Humans are still learning how to live together with dogs. This relationship can be wonderful but difficult. But people will continue to share their lives with man’s best friend: the dog.
【1】Paragraph1 is mainly about ________.
A.the wolves’ great hunting skills B.how some wolves developed into dogs
C.why some wolves got close to humans D.the difference between wolves and dogs
【2】The difference between most people’s keeping dogs in the past and now lies in ________.
A.the method B.the place C.the number D.the purpose
【3】The underlined word “strays” in the passage refers to dogs that ________.
A.have no home B.are abused by the family
C.get separated from others D.suffer from serious illnesses
【4】What’s the purpose of “Stray Dogs Free Banglore”?
A.To control the dog population. B.To prevent dogs turning wild.
C.To rescue dogs on the street. D.To stop dogs being hunted.

【答案】
【1】B
【2】D
【3】A
【4】C
【解析】
这是一篇说明文。文章主要介绍了与狗相关的知识。讲述了狼进化成狗的过程、过去的人与现在的人养狗目的发生的变化以及如今流浪狗过多可能产生的问题。
【1】
主旨大意题。根据第一段中“Some wolves moved close to human cooking fires after smelling something good to eat. Then they worked to get closer to groups of humans. They did this by being helpful or proving they would not hurt people. The humans might have used the wolves’ better hunting skills to help them hunt animals. The wolves could warn humans of danger at night. Over thousands of years, humans kept the large, rough wolves out of the human camps. This led to the development of different kinds of dogs that were more friendly to people. They began to look different than wolves. They were generally smaller than wolves, with a shorter nose.”可知一些狼在闻到好吃的东西后靠近人类正在做饭的火。然后他们努力接近人类群体。他们通过帮助人或证明他们不会伤害人来做到这一点。人类可能利用了狼更好的狩猎技能来帮助他们捕猎动物。狼能在夜间警告人类有危险。千百年来,人类一直把大而粗暴的狼赶出人类的营地。这导致了不同种类的狗的发展,它们对人类更友好。它们开始看起来和狼不一样了。它们通常比狼小,鼻子短。由此可知,第一段主要讲述了一些狼是如何进化成狗的。故选B。
【2】
细节理解题。根据第二段中“Through the late 19th century, humans would raise dogs for special skills they wanted, such as hunting, helping with the work on farms or protecting animals. Today, the most common use of a dog is for friendship. Some people even consider their dog to be a part of their family.”可知整个19世纪后期,人们饲养狗来获得他们想要的特殊技能,比如打猎、在农场帮忙干活或保护动物。今天,狗最常见的用途是友谊。有些人甚至认为他们的狗是他们家庭的一部分。由此可知,过去和现在大多数人养狗的区别在于目的不同。故选D。
【3】
词义猜测题。根据画线词后文“They live on the streets and often eat garbage.”可知一些狗住在街上,经常吃垃圾,是无家可归的流浪狗,由此可知,画线词指的是“无家可归的狗”。故选A。
【4】
推理判断题。根据最后一段中“She says that dogs should have a home with a human master.”可知她说,狗应该有一个家,有一个人类主人。由此可推知,“Stray Dogs Free Banglore”项目的目的是去解救街上的狗。故选C。

In ancient Egypt, a shopkeeper discovered that he could attract customers to his shop simply by making changes to its environment. Modern businesses have been following his lead, with more tactics(策略).
One tactic involves where to display the goods. For example, stores place fruits and vegetables in the first section. They know that customers who buy the healthy food first will feel happy so that they will buy more junk food(垃圾食品) later in their trip. In department stores, the women’s shoe section is generally next to the women’s cosmetics(化妆品) section: while the shop assistant is going back to find the right size shoe, bored customers are likely to wander over and find some cosmetics they might want to try later.
Besides, businesses seek to appeal to customers’ senses. Stores notice that the smell of baked goods encourages shopping, so they make their own bread each morning and then fan the bread smell into the store throughout the day. Music sells goods, too. Researchers in Britain found that when French music was played, sales of French wines went up.
When it comes to the selling of houses, businesses also use highly rewarding tactics. They find that customers make decisions in the first few seconds upon walking in the door, and turn it into a business opportunity. A California builder designed the structure of its houses smartly. When entering the house, the customer would see the Pacific Ocean through the windows, and then the pool through an open stairway leading to the lower level. The instant view of water on both levels helped sell these $10 million houses.
【1】Why do stores usually display fruits and vegetables in the first section?
A. To save customers times.
B. To show they are high quality foods.
C. To help sell junk food.
D. To sell them at discount prices.
【2】According to Paragraph 3, which of the following encourages customers to buy?
A. Opening the store early in the morning.
B. Displaying British wines next to French ones.
C. Inviting customers to play music.
D. Filling the store with the smell of fresh bread.
【3】What is the California builder’s story intended to prove?
A. The house structure is a key factor customers consider.
B. The more costly the house is, the better it sells.
C. An ocean view is much to the customers’ taste.
D. A good first impression increases sales.
【4】What is the main purpose of the passage?
A. To explain how businesses turn people into their customers.
B. To introduce how businesses have grown from the past.
C. To report researches on customer behavior.
D. To show dishonest business practices

【答案】
【1】C
【2】D
【3】D
【4】A
【解析】试题分析 :自从古埃及的一家店主发现了可以通过改变商场的环境吸引顾客以来,现代社会中越来越多的商场采用了这种商业战略。即利用商店的布局,物品的摆设,甚至食品的气味来刺激顾客对商品的购买。此外,房地产的销售部门也在使用这一高回报的销售策略。
【1】C推理判断题。根据第二段They know that customers who buy the healthy food first will feel happy so that they will buy more junk food(垃圾食品) later in their trip.可知把水果放在显眼的位置是为了吸引消费者,然后在不知不觉中购买稍后要看到的那些垃圾食品,故选C。
【2】D推理判断题。根据第三段内容Stores notice that the smell of baked goods encourages shopping,可知烤面包的味道能够起到刺激消费者购买的目的,故选D。
【3】D推理判断题。文章末段提出They find that customers make decisions in the first few seconds upon walking in the door, and turn it into a business opportunity.然后讲述加利福尼亚卖房者的故事,由此判断第一印象非常重要,故选D。
【4】A推理判断题。本文主要介绍了商家是如何利用人们的心理来暗示顾客购买商品的,故选A。

The Benefits of Keeping a Journal
If you want to grow, one important thing you should do is keeping a journal. It may seem simple, but it can make a big difference in your life. I have been keeping journals for years. Writing all the lessons I learn and all the ideas I get has become a habit for me. 【1】
Here are some benefits you will get by keeping a journal.
It prevents you from losing an idea. Have you ever gotten an idea only to lose it later because you didn't write it down?【2】 But then I developed the habit of writing down every idea that came into my mind as soon as possible. If I'm away from my computer, I usually write it down on a piece of paper that I bring wherever I go. I will then transfer the idea to the journal in my computer.
It helps you review all the lessons you've learned. By reviewing your journal, you can quickly see the lessons you've learned and the ideas you've gotten. 【3】 You can use the ideas to push yourself forward.
【4】 After keeping a journal for years, you can look back at it and see how far you've gone. Things that were big problems in the past might seem small today. The raw ideas you had in the past might have been realized today.
It helps you expand your ideas. When you try to come up with a sentence to express an idea, you are thinking actively about it. 【5】 In the end, you will expand your ideas.
A. I often experienced that myself.
B. It allows you to see your progress over time.
C. It trains you to express your thoughts.
D. Just use whatever tool you feel comfortable with.
E. Thinking actively helps you connect your idea to another idea.
F. And to be honest, I can't imagine what my life would be like without it.
G. Then you can do whatever necessary to avoid repeating the same mistakes.

【答案】
【1】 F
【2】 A
【3】 G
【4】 B
【5】 E
【解析】
这是一篇议论文。文章讲的是记日记的四大好处,包括不会让你丢失自己的想法,帮你复习所有你学到的东西,帮你看到自己的进步和拓宽你的想法。
【1】上文I have been keeping journals for years. Writing all the lessons I learn and all the ideas I get has become a habit for me.说我写日记已经很多年了。写下我学到的所有课程和我得到的所有理念已经成为我的一个习惯。该空承接上文,F选项“说实话,我无法想象没有它,我的生活会是什么样子”切题,故选F。
【2】根据前面一个问句“你曾经有过一个想法,但是后来就消失了,就是因为你没有写下来?”和后面作者讲的自己的经历,A选项“I often experienced that myself.”我经常身亲经历这些,符合语境。故选A。
【3】前一句话讲的是通过回顾日记,你能够快速的知道自己学到的什么和你得到的想法,后一句话讲的是你可以通过这些想法来鞭策自己。G选项“Then you can do whatever necessary to avoid repeating the same mistakes”那么你可以做一些必要的事情来避免重复犯错,符合语境。故选G。
【4】根据后一句话意思是根据几年记的日记,你可以回顾往事并且知道自己走了多远。B选项“It allows you to see your progress over time.”符合语境。故选B。
【5】上文When you try to come up with a sentence to express an idea, you are thinking actively about it.说当你想用一句话来表达一个想法时,你是在积极地思考。下文In the end, you will expand your ideas. 说最后,你会扩宽你的想法。该空承上启下,E选项“积极思考可以帮助你把你的想法和另一个想法联系起来”切题,故选E。

In our modern world, when something wears out, we throw it away and buy a new one. The ___ is that countries around the world have growing mountains of ___ because people are throwing out more rubbish than ever before.
How did we ___ a throwaway society? First of all, it is now easier to ___ an object than to spend time and money to repair it. ___ modern manufacturing(制造业)and technology, companies are able to produce products quickly and inexpensively. Products are plentiful and ___.
Another cause is our ___of disposable(一次性的)products. As ___ people, we are always looking for ___ to save time and make our lives easier. Companies ____ thousands of different kinds of disposable products:paper plates, plastic cups, and cameras, to name a few.
Our appetite for new products also ____ to the problem. We are ____ buying new things. Advertisements persuade us that ____ is better and that we will be happier with the latest products. The result is that we ____ useful possessions to make room for new ones.
All around the world, we can see the ____ of this throwaway lifestyle. Mountains of rubbish just keep getting bigger. To ____ the amount of rubbish and to protect the ____, more governments are requiring people to recycle materials. ____, this is not enough to solve(解决)our problem.
Maybe there is another way out. We need to repair our possessions ____ throwing them away. We also need to rethink our attitudes about ____. Repairing our possessions and changing our spending habits may be the best way to reduce the amount of rubbish and take care of our environment.
【1】A. key B. reason C. project D. problem
【2】A. gifts B. rubbish C. debt D. products
【3】A. face B. become C. observe D. change
【4】A. hide B. control C. replace D. withdraw
【5】A. Thanks to B. As to C. Except for D. Regardless of
【6】A. safe B. funny C. cheap D. powerful
【7】A. love B. lack C. prevention D. division
【8】A. sensitive B. kind C. brave D. busy
【9】A. ways B. places C. jobs D. friends
【10】A. donate B. receive C. produce D. preserve
【11】A. adapts B. returns C. responds D. contributes
【12】A. tired of B. addicted to C. worried about D. ashamed for
【13】A. newer B. stronger C. higher D. larger
【14】A. pick up B. pay for C. hold onto D. throw away
【15】A. advantages B. purposes C. functions D. consequences
【16】A. show B. record C. decrease D. measure
【17】A. technology B. environment C. consumers D. brands
【18】A. However B. Otherwise C. Therefore D. Meanwhile
【19】A. by B. in favour of C. after D. instead of
【20】A. spending B. collecting C. repairing D. advertising

【答案】
【1】D
【2】B
【3】B
【4】C
【5】A
【6】C
【7】A
【8】D
【9】A
【10】C
【11】D
【12】B
【13】A
【14】D
【15】D
【16】C
【17】B
【18】A
【19】D
【20】A
【解析】本文介绍说明文。文章主要讲的是堆积如山的垃圾给环境带来的影响。随着社会的发展,人们倾向于扔掉用旧了的东西,以新物品取而代之。而且,包装盒等一次性产品给人们带来方便的同时,也给环境带来很大的压力。
【1】考查名词辨析。A. key答案;B. reason原因;C. project项目;D. problem问题。句意:问题是世界各国日益堆积如山的垃圾。故选D。
【2】考查名词辨析。A. gifts礼物;B. rubbish垃圾;C. debt债务;D. products产品。根据下文中的throwing out more rubbish可知,此处指如山的垃圾。故选B。
【3】考查动词辨析。A. face面对;B. become成为;C. observe观察;D. change改变。句意:我们如何成为一个一次性的社会?故选B。
【4】考查动词辨析。A. hide隐藏;B. control控制;C. replace代替;D. withdraw撤退。句意:首先,现在我们可以更容易地替换一个对象要比花时间和金钱来修复它更容易。故选C。
【5】考查介词短语辨析。A. Thanks to幸亏,由于; B. As to至于,关于;C. Except for除……之外;D. Regardless of不管,不顾。句意:由于现代制造业和技术,公司能够迅速而廉价地制造产品。 故选A。
【6】考查形容词辨析。A. safe安全的;B. funny滑稽可笑的;C. cheap便宜的;D. powerful强大的,强有力的。句意:产品丰富多样并且廉价。故选C。
【7】考查名词辨析。A. love爱;B. lack缺乏;C. prevention预防,阻止;D. division部门,分割。句意:一次性的另一个原因是我们的爱(一次性的)产品。故选A。
【8】考查形容词辨析。A. sensitive敏感的;B. kind和蔼的;C. brave勇敢的;D. busy忙碌的。句意:对于忙碌的人而言,我们一直在寻找……来节省时间,让我们的生活更容易。故选D。
【9】考查名词辨析。A. ways方法;B. places地方;C. jobs工作;D. friends朋友。句意:我们一直在寻找方法来节省时间,让我们的生活更容易。故选A。
【10】考查动词辨析。A. donate捐赠;B. receive收到;C. produce生产;D. preserve保护,维持。句意:公司生产成千上万的不同种类的一次性产品,如纸盘子、塑料杯、照相机等等。故选C。
【11】考查固定短语搭配。A. adapts to适应;改编;B. returns to返回;回复;C. responds to对……做出反应;D.contributes to有助于,导致。句意:我们的新产品需求也导致一些问题。故选D。
【12】考查固定短语搭配。A. tired of对……厌倦;B. addicted to对……上瘾,迷恋于……;C. worried about担心;D. ashamed for为……感到惭愧。句意:我们热衷于购买新东西。故选B。
【13】考查形容词辨析。A. newer更新的;B. stronger更强的;C. higher更高的;D. larger更大的。句意:广告说服我们,越新越好,我们会更乐于使用最新产品。故选A。
【14】考查动词词组辨析。A. pick up捡起,学会;B. pay for付款;赔偿;C. hold onto紧紧抓住,抓住不放,保持住;D. throw away扔掉,丢弃。句意:结果是,我们扔掉有用的东西,为新的物品腾出空间。 考查上下文逻辑关系。故选D。
【15】考查名词辨析。A. advantages优势,优点;B. purposes目的;C. functions功能;D. consequences后果,结果。句意:在世界各地,我们可以看到这种一次性生活方式的后果。故选D。
【16】考查动词辨析。A. show显示,表明;B. record记录,记载;C. decrease减少;D. measure测量,权衡。句意:为了减少垃圾,保护……,越来越多的政府要求人们回收材料。故选C。
【17】考查名词辨析。A. technology技术;B. environment环境;C. consumers消费者;D. brands品牌。根据语境可知,此处指保护环境。故选B。
【18】考查联系副词。A. However可是,然而;B. Otherwise否则;C.Therefore所以;D. Meanwhile与此同时。句意:然而,这并不足以解决我们的问题。故选A。
【19】考查介词和介词短语辨析。A. by通过;B. in favour of支持,赞成;C. after在……之后;D. instead of而不是。句意:我们需要修复我们的财产而不是丢弃。故选D。
【20】考查动词辨析。A. spending消费;B. collecting收集;C. repairing修复;D. advertising作广告。句意:我们还需要重新思考我们对消费的态度。故选A。

I'm not sure 【1】 is more frightened, me or the female gorilla(大猩猩)that suddenly appears out of nowhere. I'm walking on a path in the forest in the Central African Republic. Unexpectedly, I'm face-to-face with the gorilla, who begins screaming at 【2】 top of her lungs. That makes her baby scream, and then a 400-pound male appears. He screams the
【3】(loud)of all. The noise shakes the trees as the male beats his chest and charges toward me. I quickly lower myself, ducking my head to avoid 【4】(look) directly into his eyes so he doesn't feel【5】(challenge).
My name is Mireya Mayor. I'm a 【6】(science)who studies animals such as apes and monkeys. I was searching 【7】 these three western lowland gorillas I'd been observing. No one had seen them for hours, and my colleagues and I were worried.
When the gorillas and I frightened each other, I was just glad to find 【8】(they) alive. True to a gorilla's unaggressive nature, the huge animal 【9】(mean)me no real harm. He was just saying: "I'm king of this forest, and here is your reminder!" Once his message was delivered, he allowed me 【10】 (stay)and watch.

【答案】
【1】who
【2】the
【3】loudest
【4】looking
【5】challenged
【6】scientist
【7】for
【8】them
【9】meant
【10】to stay
【解析】本文为记叙文。文章主要讲述了作者在中非偶遇大猩猩,彼此惊恐的经历。
【1】考查宾语从句。句意:我不确定谁更害怕,我,还是突然出现的雌性大猩猩。此处为宾语从句,空格处表示“谁”,故用who。
【2】考查冠词。此处为固定短语at the top of,此处表示以最大的肺活量喊叫。
【3】考查最高级。根据后面的of all可知,他声音最大,所以用最高级loudest。
【4】考查动词。动词avoid后要加doing。此处表示避免直接看他的眼睛。用looking。
【5】考查非谓语。根据语境可知,此处表示不直视他的眼睛,他就不会感到被挑战性。feel为系动词,表示“被挑战”,用过去分词challenged。
【6】考查名词。根据语境可知,我是一名科学家。scientist科学家。
【7】考查动词短语搭配。search for是固定搭配,表示“寻找”,表示“我”在寻找“我”研究的三只西部低地大猩猩。
【8】考查代词。此处做find 的宾语,所以用宾格them。
【9】考查谓语动词。分析本句的句子成分可知,本句缺少谓语,再根据总体时态可知要用一般过去时,所以用meant。
【10】考查非谓语动词。固定短语allow sb to do允许某人做某事,应该用to stay。

假定你是李华,你的美国朋友Jack想学习汉语,你推荐他去孔子学院,请给他写封邮件,内容包括:
1. 推荐理由;
2. 相关课程,如中国历史,传统文化等。
注意:1. 词数100左右;
2. 可以适当增加细节,以使行文连贯。
参考词汇:孔子学院Confucius Institute
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
___________________________________________________________________

【答案】Dear Jack,
I’m more than pleased to know that you are eager to learn Chinese. Confucius Institute may be a good choice, which is intended for the Chinese learners who are not native.
Confucius Institute provides various interesting subjects. You will learn Chinese history and traditional culture as well as Chinese writing. Also, you have more chances to talk with classmates in Chinese. Besides, teachers will introduce some Chinese traditional festivals, such as the Spring Festival, Dragon Boat Day and Mid-Autumn Day. Some relevant activities will be held during different festivals, such as making dumplings or eating zongzi, where you can not only enjoy delicious meals but also have a good knowledge of Chinese life.
I hope you will find my recommendation helpful and attractive.
Yours,
Li Hua
【解析】试题这是一篇推荐信。要求考生推荐朋友去孔子学院。考生可以将文章分成三部分:1、推荐朋友去孔子学院学习汉语,可用句式I strongly recommend that...;2、阐述推荐理由,时态应以一般现在时为主,考生要围绕要点,适当地增添细节,可以选择恰当的连接词让文章衔接更自然,如first of all,second,third,besides,in addition等。3、表达祝愿,可用句式 I do hope that you will have a good time in China.审题时,注意描述要尽量选择简洁的语言,运用合适的语法规则和词汇把各要点都准确表述出。还要用适当的连接词把句子连接起来,这样文章显得更连贯。
【范文亮点点评】文章使用了高级词汇: be intended for, as well as,such as,not only...but also, have a good knowledge of 等等。高级句型:...that you are eager to learn Chinese使用了宾语从句;which is intended for the Chinese learners who are not native.使用了两个定语从句;... where you can not only enjoy delicious meals but also have a good knowledge of Chinese life使用了定语从句;I hope you will find my recommendation helpful and attractive.使用了复合宾语。

©2021-2022咋考网版权所有,考题永久免费