当前位置:咋考网 > 高中 > 高三 > 英语 > 下册 > 开学考试 >

2020年高三英语下期开学考试相关

2021届浙江省高三高考选考科目9月联考英语专题训练

What does Jack do?
A.A writer. B.A teacher. C.A photographer.

【答案】C
【解析】
【原文】
W: Is Jack working as a teacher now?
M: No, he is a photographer at the local newspaper. I am always expecting him to be a writer, for he was so good at writing when he was at school.

Whom did the woman want to call?
A.Logan. B.Stephen. C.Samuel.

【答案】A
【解析】
【原文】
W: Hi, Logan! It's me, Helen. Oh, I'm so glad I caught you. I was just talking to Stephen, and...
M: I'm sorry. But I think you dialed the wrong number. My name is Samuel.

Why does the man come to this hotel?
A.It has a low price. B.It has comfortable rooms. C.It is close to his home.

【答案】C
【解析】
【原文】
W: Good morning! Welcome to the Sunshine Hotel. May I help you?
M: Some of my friends are coming into town next weekend and they will need a few rooms. Since you are just several minutes' walk from my house, I thought I'd come in and ask about your price.

What are the speakers probably doing?
A.Taking a bus. B.Rushing to the stop. C.Moving to the door.

【答案】A
【解析】
【原文】
W: Why is it so crowded? I can hardly breathe. It seems as if the world came to an end.
M: It's the rush hour. We'll get off at the next stop.
W: Come on, let's move to the back door.

What does the woman mean?
A.She doesn't like the horse.
B.Brian's choice is in vain.
C.A man should earn much money.

【答案】B
【解析】
【原文】
W: Brian! Asking you to be any animal, what would you choose?
M: A horse. I hold the idea that I could go in races and win buckets of money.
W: Wow, that's interesting. But how would you be able to enjoy or spend the money you won?

听下面一段较长对话,回答以下小题。
【1】What is the probable relationship between the speakers?
A.Father and daughter. B.Husband and wife. C.Guide and visitor.
【2】What does the woman particularly like to do?
A.Learn how to fish. B.Relax on the beach. C.Do some shopping.

【答案】
【1】B
【2】C
【解析】
【原文】
M: What do you think of going to Bali for our family vacation this year?
W: Isn't that just a tiny island? What's so great about it?
M: Well, there are beaches for our kids to play on. We can learn how to fish or we can just relax in the sun by the hotel for all day.
W: Yeah, but what kinds of stores does it have there? We can do all those things you said in Singapore.

听下面一段较长对话,回答以下小题。
【1】Where has Betty been these days?
A.In a primary school. B.In a junior school. C.In a senior high school.
【2】What subject does Betty teach?
A.Maths. B.English. C.Science.
【3】How does Betty feel about being a volunteer teacher?
A.Hard. B.Anxious. C.Enjoyable.

【答案】
【1】A
【2】B
【3】C
【解析】
【原文】
M: Hey, is it Betty? What have you been up to these days? Every night I fancy that you were on the moon!
W: I have been a volunteer teacher in a Hope Primary School in western China.
M: A volunteer teacher in western China? How can you be a teacher?
W: Don't look down on others. Now I'm the most popular teacher here.
M: Great. What subject do you teach?
W: English. But in my spare time, I help the students with maths and science.
M: Wow, it must be very hard.
W: Not at all. Although the living conditions here are not better than those in Beijing, it's a delight to be with students every day.

听下面一段较长对话,回答以下小题。
【1】What was the weather like on weekdays?
A.Sunny. B.Rainy. C.Foggy.
【2】What made the speakers dissatisfied?
A.The food. B.The waiter's service. C.The temperature in the room
【3】Where would the woman like to spend her next holiday?
A.In the forest. B.On the beach. C.In the mountains.

【答案】
【1】A
【2】C
【3】B
【解析】
【原文】
M: Home at last! The weather wasn't as good as I had hoped. I thought the forecast was for bright sunshine the whole week.
W: Well, we only had a little bit of rain at the weekend, didn't we?
M: Anyway, the food in the hotel was delicious, wasn't it?
W: It was, yeah. The waiters were very helpful, I must say.
M: The only thing I wasn't happy about was that it was so hot!
W: It certainly was. It didn't help when we opened the windows, either.
M: Right, so what should we do for our next holiday then? We could go somewhere completely different, like the mountains or the forest?
W: I hope we could go to the beach again.

听下面一段较长对话,回答以下小题。
【1】What will the man do this morning?
A.Eat a cake. B.Buy a present. C.Lecture in class.
【2】What does the man think of speaking in public for him?
A.Honorable. B.Fearful. C.Fair.
【3】What does the woman advise the man to do?
A.Do more preparation. B.Have more confidence. C.Make no complaint.
【4】Where does this conversation probably take place?
A.On the street. B.In the classroom. C.In the supermarket.

【答案】
【1】C
【2】B
【3】A
【4】B
【解析】
【原文】
W: You look anxious. What's wrong?
M: I have to give a presentation in class this morning. I really fear speaking in public, you know.
W: Don't worry. I'm sure you'll do well in it.
M: No. I don't think so. I really wish there would be no in-class presentations. It's really unfair for people like us.
W: Why do you think it's unfair for you?
M: I mean some people are really good at speaking in public. For such people giving an in-class presentation is just a piece of cake. But for people like me, it's just too hard. And I don't think such presentations are helpful.
W: I quite disagree. In-class presentations are very helpful in helping us become more confident. I think they can help people overcome the fear of speaking in public. I think what you should do is to prepare more.
M: I guess you're right. I should stop complaining. Thanks.
W: You're welcome. Oh, the dlass begins. Let's stop talking.

听下面一段独白,回答以下小题。
【1】Why are the long lines formed in the parks?
A.To keep away from the virus.
B.To raise the business interests.
C.To offer people more rides than ever.
【2】What is the speaker still concerned about?
A.Parks' survival. B.Workers' job chances. C.The frequency of cleaning rides.
【3】What does the speaker mainly talk about?
A.Food safety. B.Consideration for reopening. C.Florida's theme parks' loss.

【答案】
【1】A
【2】C
【3】B
【解析】
【原文】
Florida's theme parks are among the biggest economic engines in the state. But the parks have closed because of the coronavirus crisis. Theme park operators are now weighing the issue of public safety and business interests as they try to decide when to reopen. Under normal conditions, theme parks are not just fun rides,but hotels, restaurants, stores and television and film production centers. All these activities and businesses have different requirements to operate safely in order not to contain the virus. For example, long lines form as people wait around to get on theme park rides. This makes people free of getting infected. However, questions such as how often rides will be cleaned remain. The closure of central Florida's theme parks has temporarily left tens of thousands of workers without a job. Although losing over $ 85 million a month, the company said it can find enough money to survive until the end of 2021 under current conditions.

Two Russian cosmonauts(宇航员)aboard the International Space Station (ISS) played chess against an Earth-bound grandmaster on Tuesday, in celebration of the first such game half a century ago.
Equipped with an electronic chessboard,cosmonauts Anatoly Ivanishin and Ivan Vaguer played in zero gravity against 30-year-old Russian former child prodigy(神童)Sergei Karyakin. The game was broadcast live and ended in a draw after about 15 minutes.
It was organised by the space agency Roscosmos and the Russian Chess Federation to celebrate the 50th anniversary of the first Space-Earth game of chess played on June 9, 1970. "It's a huge honor for us not to lose to a grandmaster," Ivanishin said, while Vaguer added that US astronauts on the ISS watched the game and gave tips.
Karyakin, who played from Moscow's Museum of Cosmonautics, said he was jittery during the game and could not fall asleep until 4 a. m. on the night before the match.
"They played well," he said. "I can say that the human brain functions very well in space, and I have seen this today." At the age of 12 years and seven months, Karyakin became the world's youngest ever grandmaster.
Ivanishin, Vagner and US astronaut Chris Cassidy arrived on the ISS in April. On May 31, they were joined by US astronauts Bob Behnken and Doug Hurley on the first manned private (light to the ISS. SpaceX made history by becoming the world's first commercial company to send humans to the ISS, leading Russia to lose its long-held monopoly(垄断)on space travel.
【1】Why did the two Russian astronauts play chess on the ISS?
A.To offer a live show from the ISS.
B.To prove their success in boarding the ISS.
C.To test the human brain functions in zero gravity.
D.To celebrate the first Space-Earth chess game 50 years ago.
【2】What does the underlined word "jittery" mean in the fourth paragraph?
A.Bored. B.Disappointed. C.Anxious. D.Frightened.
【3】What is the best title of the passage?
A.A Space-Earth Chess Game B.A Former Child Chess Prodigy
C.A Chess Game Played on the ISS D.A Celebration of Human Space History

【答案】
【1】D
【2】C
【3】A
【解析】
本文是一篇新闻报道。文章主要介绍了两位身处国际空间站的俄罗斯字航员与在地面上的俄罗斯国际象棋大师进行的一场象棋比赛。该场比赛是为了纪念50年前首次在太空和地球之间进行的象棋比赛。
【1】
细节理解题。根据第一段Two Russian cosmonauts(宇航员)aboard the International Space Station (ISS) played chess against an Earth-bound grandmaster on Tuesday, in celebration of the first such game half a century ago.(为了庆祝半个世纪前的首次这种形式的国际象棋比赛,国际空间站上的两名俄罗斯宇航员与地球上的一位象棋大师下了一盘国际象棋)和第三段第一句It was organised by the space agency Roscosmos and the Russian Chess Federation to celebrate the 50th anniversary of the first Space-Earth game of chess played on June 9, 1970.( 它是由俄罗斯航天局和俄罗斯国际象棋联合会组织的,目的是庆祝1970年6月9日第一场太空—地球国际象棋比赛的50周年)由此可知,两名俄罗斯宇航员在国际空间站上下棋,是为了庆祝50年前的第一场太空地球棋局。故选D。
【2】
词义猜测题。根据划线词后文and could not fall asleep until 4 a. m. on the night before the match.可知,Karyakin在比赛前凌晨4点才入睡,这说明他非常紧张。故划线词jittery意为“紧张不安的”。A. Bored.无聊的;B. Disappointed.失望的;C. Anxious.紧张的;D. Frightened.害怕的。故选C。
【3】
主旨大意题。通读全文,特别是根据第一段Two Russian cosmonauts(宇航员)aboard the International Space Station (ISS) played chess against an Earth-bound grandmaster on Tuesday, in celebration of the first such game half a century ago.可知为了庆祝半个世纪前的首次国际象棋比赛,国际空间站上的两名俄罗斯宇航员与地球上的一位象棋大师下了一盘国际象棋。结合文章主要介绍了两位身处国际空间站的俄罗斯字航员与在地面上的俄罗斯国际象棋大师进行的一场象棋比赛。该场比赛是为了纪念50年前首次在太空和地球之间进行的象棋比赛。故A选项“一场太空——地球棋局”最符合文章标题。故选A。

The game is on. The question is, who will win the battle of the "real meat" hamburgers VS the "fake meat" hamburgers? The new "fake" challengers have no ham or meat in them. Some of their content comes from plants. They also contain other ingredients that are “processed”. The two most popular are the Impossible Burger and the Beyond Burger.
The meat industry is pointing out the differences between fake meat and real meat. First, they want the states or the federal government not to allow the words "meat" or "beef" to be on the fake burger labels. Second, they want the meatless products removed from the meat shelves. Third, they want the word "imitation" placed on all fake meat products. The plant-based burger industry has a few points it wants to make. The biggest is that raising cattle is a huge burden on the planet. Their meatless burgers have required less land and water. They create fewer greenhouse emissions than meat burgers from cattle.
But what are the real issues for consumers? First, how do the meatless burgers taste? That is up to the eater. One study says that 90 percent of the customers buying the meatless burgers also eat meat. These customers think the products are good for their health. And they believe the meatless burgers are better for the environment. Observers say it is the millennials who are driving the meatless demand. Millennials are people born between 1980 and 2000.
A taste test of the meatless burgers said they tasted very well. That is, they tasted like meat hamburgers. Thus, the new products have a future.
Another issue promises to be the big one for the future. To look and taste like meat hamburgers, they need a lot of doctoring. Are the meatless burgers better for your health? The answer is not yet in. The high amount of sodium(钠)in the meatless burgers is a factor. An expert said there are fewer health benefits if eaters eat the burgers with ketchup or mustard.
【1】Why are the hamburgers called “fake meat” hamburgers?
A.They are "real meat" hamburgers' challengers. B.They are made from plants.
C.There is no ham or meat in them. D.There is "processed" meat in them.
【2】What can we learn from the second paragraph?
A.The government doesn't allow "meat" to he on the fake burger labels.
B.The meatless products will be removed from the meat shelves.
C.The meatless burger industry may be more environmental-friendly.
D.The meat burger industry raises far more cattle than the meatless one.
【3】What is the writer's attitude towards the "fake meat" hamburgers?
A.Objective. B.Supportive. C.Opposed. D.Doubtful.

【答案】
【1】C
【2】C
【3】A
【解析】
本文是一篇议论文。关于人造肉与真正的肉类间的争议近年来争论不休。本文分别从肉类加工产业、环保味道、健康几个角度介绍了相关争议。
【1】
细节理解题。根据第一段第三句The new "fake" challengers have no ham or meat in them.可知新的“假”汉堡里没有火腿或肉。由此可知,这些汉堡被称为“假肉”汉堡,是因为里面没有火腿或肉。故选C。
【2】
推理判断题。根据第二段中The biggest is that raising cattle is a huge burden on the planet. Their meatless burgers have required less land and water. They create fewer greenhouse emissions than meat burgers from cattle.可知最大的问题是,养牛对地球来说是一个巨大的负担。他们的无肉汉堡需要更少的土地和水。它们产生的温室气体比用牛做的肉饼要少。由此可推知,无肉汉堡产业可能更环保。故选C。
【3】
推理判断题。通读全文可知,作者客观地列举了针对人造肉与真正的肉类之间争论的不同观点,既说明了无肉汉堡环保的优点,也指出了其中存在的问题,但作者在文中并没有阐明自己的观点。由此可推知,作者对人造肉持客观态度。故选A。

Water keeps us alive. When it runs out, we have a problem.
About one out of four people on the planet are facing a shortage of water. Seventeen countries around the world are dealing with high-water stress. This means they are using almost all the water they have access to. Many are dry countries. Some waste much of their water. Some may currently use too much of their groundwater that they should be saving. Several big cities face acute shortages. These include Sao Paulo, Brazil; Chennai, India; and Cape Town, South Africa. A year ago, Cape Town faced nay Zero-the day when all its dams would he dry.
Climate change adds to the risk of water shortages. Rainfall is less steady. The water supply becomes less reliable. The days grow hotter. More water evaporates(蒸发)from lakes and rivers even as demand for water increases. By 2030, the number of cities in the high-stress category may have risen to 45 and include almost 470 million people.
All over the world, farmers compete with city residents for water. Rich urban places, such as Los Angeles, use too much water for pools and golf courses. But the worst problem is the growth of cities. Bangalore, India, for example, had a few years with little rain. It built over its many lakes or filled them with city waste. The lakes are no longer the rain water storage tanks they once were. Bangalore now imports water. A lot of the imported water, however, gets lost on the way to Bangalore.
To address this issue, what can be done? First, cities can plug leaks in their water distribution system. Wastewater can be recycled. Rain can be harvested and saved for hard times. Lakes and wetlands can be cleaned up and old wells can be restored. And farmers can switch from water-intensive crops like rice to less-thirsty crops like millet(小米).
Experts are looking at ways to reduce the number of people on the planet. They are looking at ways to reduce the size of cities. They are looking for ways to encourage people, factories and farmers to use less water.
【1】What can we know from Paragraph 2?
A.A quarter of the world's population is living with water shortages.
B.Nearly all countries are facing acute water shortages now.
C.Underground water should he used to meet the water demand.
D.Measures have been taken to deal with the water shortage in India.
【2】What is the main idea of the third paragraph?
A.Rainfall is not as steady as before. B.Climate change may lead to water shortages.
C.The water supply relies more on rainfall. D.Hotter weather changes the water demand.
【3】What can farmers do to deal with water shortage?
A.Plug leaks in the water distribution system. B.Clean up lakes and wetlands and restore wells.
C.Reduce the number of people in the cities. D.Grow less-water consumption crops instead.
【4】What will be discussed if the passage continues?
A.How to prevent from climate change. B.How to inspire people to save water.
C.How to recycle wastewater in cities. D.How to make people get access to clean water.

【答案】
【1】A
【2】B
【3】D
【4】B
【解析】
本文是一篇说明文。文章介绍了世界上的一些国家和地区严重缺水的原因、影响和可能的解决办法。
【1】
细节理解题。根据第二段第一句About one out of four people on the planet are facing a shortage of water.可知,世界,上四分之一的人生活在水资源短缺的环境中。由此可知,世界上四分之一的人口生活在水资源短缺之中。故选A。
【2】
段落大意题。根据第三段Climate change adds to the risk of water shortages. Rainfall is less steady. The water supply becomes less reliable. The days grow hotter. More water evaporates(蒸发)from lakes and rivers even as demand for water increases. By 2030, the number of cities in the high-stress category may have risen to 45 and include almost 470 million people.可知气候变化增加了水资源短缺的风险。降雨量也不稳定。供水变得不那么可靠了。天气越来越热。更多的水从湖泊和河流蒸发,即使对水的需求增加。到2030年,处于高压力状态的城市数量可能会上升到45个,包括近4.7亿人口。由此可知,第三段主要内容是气候变化使得水资源短缺问题更加严重。故选B。
【3】
细节理解题。根据第五段最后一句And farmers can switch from water-intensive crops like rice to less-thirsty crops like millet(小米).可知,农民可以通过种植需水量较少的作物,来代替需水量大的作物,以应对水资源短缺问题。由此可知,农民们能通过种植耗水量少的作物,来解决水资源短缺的问题。故选D。
【4】
推理判断题。根据最后一段最后一句They are looking for ways to encourage people, factories and farmers to use less water.可知他们正在寻找鼓励人们、工厂和农民减少用水的方法。由此可推知,文章接下来会讨论如何鼓励人们节约水资源。故选B。

Improving as a runner is about more than just running all of the time.【1】In that case, you can make large improvements as a runner in a relatively short time, no matter what your sport, race, or running habits.
【2】It is common for runners to push themselves about the same amount each time, running similarly challenging runs and gradually increasing difficulty. Outstanding runners, however, alternate(交替)an easy, resting run with a very challenging one. It is during these difficult runs,when you really push yourself, that your body snakes the most significant gains.【3】Rather, it is helping rebuild and relax the muscles needed for your big runs.
Keep a relaxed but strong upper body to conserve energy efficiently. You want to keep your chin(下巴)up and your shoulders back, with loose, relaxed arm and hand muscles. Your elbows are bent at 90 degrees but swing freely. If anything, the only muscles you want to focus on keeping strong and tight are the ones in your core(核心).【4】
Use your light run to work up a light sweat. A higher body temperature ensures your muscles are loose and flexible, and your body is pumping blood effectively throughout. For everything other than easy runs, use the first five to ten minutes to build a light sweat and get your body ready for exercise.【5】Slowly pick up speed for short 10 second runs, then return to normal warm-up pace. This helps prepare your muscles for speed.
A.Don't feel like an easy day is "cheating".
B.Alternate easy and hard runs to build strength rapidly.
C.Even five minutes of walking is a good way to get started.
D."Warming up" truly means you want to warm up your body.
E.You are to pay a little attention to details and a smart training plan.
F.That's because this will naturally help you efficiently channel energy.
G.Remember to relax your face and neck muscles instead of tensing them

【答案】
【1】E
【2】B
【3】A
【4】F
【5】C
【解析】
本文是一篇说明文。文章主要介绍了如何有技巧地训练自己成为一个杰出的跑步者。
【1】
下文In that case, you can make large improvements as a runner in a relatively short time, no matter what your sport, race, or running habits.(这种情况下,无论你从事什么样的运动、比赛,或有什么样的跑步习惯,你都可以在相对较短的时间内取得巨大的进步。)与E. You are to pay a little attention to details and a smart training plan.(你需要注意一些细节并(制定)一个巧妙的训练计划)承接自然,下文的“这种情况”就是选项所提到的“制定细节和训练计划”,故选E项。
【2】
根据下文的It is common for runners to push themselves about the same amount each time, running similarly challenging runs and gradually increasing difficulty. Outstanding runners, however, alternate(交替)an easy, resting run with a very challenging one. (在跑步时逐渐增加难度、对自己提出挑战、施加压力是很常见的。然而,杰出的跑步者会交替进行一种简单、休息式的跑步和一种非常有挑战性的跑步。)可知,本段主要讲述跑步时要进行轻松和艰难模式的交替,且快速积累能量。因此B. Alternate easy and hard runs to build strength rapidly.(要交替进行轻松和艰难的跑步,快速积聚力量。)可以作为本段中心句,故选B项。
【3】
下文Rather, it is helping rebuild and relax the muscles needed for your big runs.(它帮助你为进行大量运动重塑并放松你的肌肉。)与A. Don't feel like an easy day is "cheating".(不要觉得轻松的一天就是在‘作弊’。)承接自然,“轻松”的一天对你有巨大帮助,下文的it就指代选项中的an easy day,故选A项。
【4】
上文Your elbows are bent at 90 degrees but swing freely. If anything, the only muscles you want to focus on keeping strong and tight are the ones in your core(核心).(将你的手肘弯曲成90度,自然摆动。集中注意保持你的核心肌肉处于紧绷的状态。)与F. That's because this will naturally help you efficiently channel energy. (因为这样会自然地帮助你有效地输送能量。)承接自然,选项是将手肘弯曲成90度的作用,故选F项。
【5】
上文For everything other than easy runs, use the first five to ten minutes to build a light sweat and get your body ready for exercise.(除了简单的跑步外,先用5到10分钟来做一些(能让你)轻微出汗的运动从而让你的身体准备好去运动。)与C. Even five minutes of walking is a good way to get started.(即使步行五分钟也是一个很好的开始方式)承接自然,five minutes是关键词,故选C项。

Images of her childhood flashed past her eyes. There she was, aged three, building a sandcastle on the______. Time flew by as those small little______changed into stronger ones which were trying to______a castle out of Lego blocks. Moving on, those hands were______covered with sweat, as she______a pen tightly, while taking her first major exam. Later on, they were slightly relaxed, as the pen was changed into a steering wheel,______along with family and friends.
How fast time______, she thought. We all come into this world with a set of______, hopes and aspiration. We are______to grow up to achieve these dreams and______the world. But maybe sometimes in this process, we forget to______the journey. Yes, it is______to pursue your dreams and work hard to achieve them. But at the same time, it is also important to______time out for your loved ones, enjoy and cherish every______spent with them. As it is these moments that______some of the most beautiful______to be cherished for a lifetime!
Every day isn't the same. The best thing in life is to take each day at a time, to cherish every moment and do what you love. Perhaps______is one of the best examples that show us the______meaning of doing what we love and doing what makes us smile.
Looking at the shining face of her______(laughter, she realized that, perhaps she's got a second chance…chance to______her childhood once again!
【1】A.roof B.beach C.street D.train
【2】A.hands B.eyes C.legs D.feet
【3】A.turn B.kick C.make D.work
【4】A.suddenly B.rapidly C.strangely D.generally
【5】A.threw B.bit C.caught D.held
【6】A.skating B.playing C.jogging D.driving
【7】A.comes on B.goes by C.runs away D.carries on
【8】A.conditions B.glories C.dreams D.rules
【9】A.eager B.cautious C.curious D.nervous
【10】A.give up B.take over C.break into D.turn down
【11】A.enjoy B.record C.share D.predict
【12】A.difficult B.ridiculous C.important D.impossible
【13】A.put B.watch C.reach D.take
【14】A.coin B.moment C.effort D.treasure
【15】A.gain B.cover C.form D.forget
【16】A.minds B.memories C.desires D.interests
【17】A.childhood B.friendship C.livelihood D.hardship
【18】A.correct B.useful C.effective D.true
【19】A.eldest B.elderly C.newborn D.teenaged
【20】A.retell B.rewrite C.remark D.relive

【答案】
【1】B
【2】A
【3】C
【4】A
【5】D
【6】D
【7】B
【8】C
【9】A
【10】B
【11】A
【12】C
【13】D
【14】B
【15】C
【16】B
【17】A
【18】D
【19】C
【20】D
【解析】
本文是一篇夹叙夹议文。文章通过描述一双手的变化来感慨时光飞逝,人生不应因追逐梦想而忽略了沿途的风景。
【1】
考查名词词义辨析。句意:三岁的她就在那里,在海滩上建造一座沙堡。A. roof屋顶;B. beach海滩;C. street街道;D. train火车。根据上文中的“building a sandcastle”可知,此处表示在海滩上建造沙堡。故选B。
【2】
考查名词词义辨析。句意:时光飞逝,那些小小的小手变成了更结实的小手,它们正在用乐高积木搭一座城堡。A. hands手;B. eyes眼睛;C. legs腿;D. feet脚。根据下文中的“those hands”可知,此处描述的是随着时间的流逝这双手的变化。故选A。
【3】
考查动词词义辨析。句意:时光飞逝,那些小小的小手变成了更结实的小手,它们正在用乐高积木搭一座城堡。A. turn转动;B. kick踢;C. make制作;D. work工作。根据后文a castle out of Lego blocks可知,这双手尝试用乐高积木制作城堡。故选C。
【4】
考查副词词义辨析。句意:接下来,当她第一次参加专业考试时,紧紧握着笔,她的双手突然布满了汗水。A. suddenly突然;B. rapidly快速地;C. strangely奇怪地;D. generally通常。根据下文中的“as she________a pen tightly, while taking her first major exam”可知,此处表示在第一次参加专业考试时,她在考试时握着钢笔的手,突然出了很多汗。故选A。
【5】
考查动词词义辨析。句意:接下来,当她第一次参加专业考试时,紧紧握着笔,她的双手突然布满了汗水。A. threw抛,扔;B. bit咬;C. caught抓住;D. held握住。根据下文中的“while taking her first major exam”及语境可知,她在考试时手里紧握着钢笔。故选D。
【6】
考查动词词义辨析。句意:后来,他们稍微放松了一下,把笔换成了方向盘,和家人朋友一起驾驶。A. skating滑冰;B. playing玩耍;C. jogging慢跑;D. driving驾驶。根据上文中的“a steering wheel”可知,钢笔仿佛变成了方向盘,开车载着家人和朋友。故选D。
【7】
考查动词短语辨析。句意:时间过得真快啊,她想。A. comes on快点;B. goes by流逝,经过;C. runs away逃跑;D. carries on继续。根据上文How fast time可知,此处表示时光飞逝。故选B。
【8】
考查名词词义辨析。句意:我们都带着梦想、希望和抱负来到这个世界上。A. conditions条件;B. glories荣誉;C. dreams梦想;D. rules规则。根据下文中的“hopes and aspirations”和“achieve these dreams”可知,人生来就带着梦想、希望和抱负。故选C。
【9】
考查形容词词义辨析。句意:我们渴望长大,实现这些梦想,统治世界。A. eager渴望的;B. cautious谨慎的;C. curious好奇的;D. nervous紧张的。根据后文to grow up to achieve these dreams可知,人生来就带着梦想、希望和抱负。我们渴望长大,去实现梦想。be eager to意为“渴望”,符合语境。故选A。
【10】
考查动词短语辨析。句意:我们渴望长大,实现这些梦想,统治世界。A. give up放弃;B. take over统治,接管;C. break into闯入;D. turn down关小。根据后文the world可知此处指我们渴望长大,去实现梦想,继而统治这个世界。故选B。
【11】
考查动词词义辨析。句意:但也许有时候在这个过程中,我们忘记了享受旅程。A. enjoy欣赏;B. record记录;C. share分享;D. predict预测。根据上文中的“But”和下文中的“the journey”可知,但是或许在追逐梦想的过程中,我们忘记了去欣赏沿途的风景。故选A。
【12】
考查形容词词义辨析。句意:是的,追求你的梦想并努力实现它们是很重要的。A. difficult困难的;B. ridiculous可笑的;C. important重要的;D. impossible不可能的。根据下文中的“it is also important”可知,此处表示追逐梦想是重要的。故选C。
【13】
考查动词词义辨析。句意:但与此同时,抽出时间和你爱的人在一起也很重要,享受和珍惜和他们在一起的每一刻。A. put放置;B. watch看;C. reach到达;D. take带走。根据下文中的“time out for your loved ones”及语境可知,此处表示抽出时间和你爱的人在一起也很重要。take time表示“花费时间”。故选D。
【14】
考查名词词义辨析。句意:但与此同时,抽出时间和你爱的人在一起也很重要,享受和珍惜和他们在一起的每一刻。A. coin硬币;B. moment时刻;C. effort努力D. treasure财富。根据下文中的“spent with them”及语境可知,抽出时间与你爱的人在一起,享受并珍惜与他们共度的每一刻也很重要。故选B。
【15】
考查动词词义辨析。句意:因为正是这些时刻,形成了一些最美好的回忆,值得珍惜一生!A. gain获得;B. cover覆盖;C. form形成;D. forget忘记。根据上文内容可知,上文提到要花时间和家人在一起,因为正是这些时刻构成了可以珍惜一生的美好的回忆。故选C。
【16】
考查名词词义辨析。句意:因为正是这些时刻,形成了一些最美好的回忆,值得珍惜一生!A. minds思维;B. memories回忆;C. desires欲望;D. interests兴趣。根据下文中的“to be cherished for a lifetime”及语境可知,正是那些我们与所爱的人一起度过的美好时光构成了可以让我们珍惜一生的美好的回忆。故选B。
【17】
考查名词词义辨析。句意:也许童年就是一个最好的例子,告诉我们做我们喜欢的事情和做让我们微笑的事情的真正意义。A. childhood童年;B. friendship友谊;C. livelihood生计;D. hardship艰难。根据下文中的“a chance to _______ her childhood once again”及语境可知此处指童年是最好的例子之一。故选A。
【18】
考查形容词词义辨析。句意:也许童年就是一个最好的例子,告诉我们做我们喜欢的事情和做让我们微笑的事情的真正意义。A. correct正确的;B. useful有用的;C. effective有效的;D. true真实的。根据后文meaning of doing what we love and doing what makes us smile可知,此处表示或许童年是最好的例子之一,告诉我们做我们喜欢的事情和让我们微笑的事情的真正意义。故选D。
【19】
考查形容词词义辨析。句意:看着她新出生的孩子在笑声中容光焕发的脸,她意识到,也许她还有第二次机会……重温她童年的机会!A. eldest年龄最大的;B. elderly上了年纪的;C. newborn新生的;D. teenaged十几岁的。根据下文中的“perhaps she's got a second chance... a chance to______her childhood once again”可知,此处表示她刚出生的女儿。故选C。
【20】
考查动词词义辨析。句意:看着她新出生的孩子在笑声中容光焕发的脸,她意识到,也许她还有第二次机会……重温她童年的机会!A. retell复述;B. rewrite重写;C. remark评论;D. relive再体验。根据语境可知,女儿让她有了再一次重温她的童年的机会。故选D。

阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。
The Environment Agency today is setting out【1】plan that it leads the way toward a greener, healthier future. Its new 5-year plan, EA2025, calls for a new approach which betters health, fair and environmental improvement. By 2025 the agency aims to have created more climate adaptive places and infrastructure(基础设施), by ensuring the nation is prepared for flooding, coastal change and drought. The plan also highlights a renewed focus【2】improving the health of air, land and water for people and nature-and ensuring green【3】(grow) for a lasting future.
Since lockdown began, the Environment Agency【4】(remain)fully operational, with the majority of staff【5】(work)from home, and frontline staff remaining active on the ground handling issues such as flood risk and pollution.
Staff have been making the【6】(good)use of technology to continue work-such as remotely concluding legal hearings and using drones(无人机)to monitor regulated sites, and looking at how we can adopt these practices in the future to be more efficient and【7】(effect).Teams have been serving equipment【8】supports public water supply, food production and river flows.
The hot weather led to several fish rescues,【9】fisheries enforcement teams(渔业执法队)continued to investigate illegal fishing. Last month a major coastal flood defense plan【10】(complete)which will protect more than 300 houses in West Sussex.

【答案】
【1】a
【2】on/upon
【3】growth
【4】has remained
【5】working
【6】best
【7】effective
【8】that/which
【9】while/and
【10】was completed
【解析】
本文是一篇说明文。文章主要介绍了如今环境署正在制订一项能使人类走向一个更绿色、更健康的未来的计划。介绍了这一计划的部分内容和开展情况。
【1】
考查冠词。plan在此处作可数名词,泛指“一项计划”应用不定冠词,且“plan”是以辅音音素开头的单词,应用a。故填a。
【2】
考查介词。句意:该计划还强调,要重新重视改善人类和自然的空气、土地和水的健康状况,确保绿色增长,以实现持久的未来。表示“关于”应用介词on/upon。故填on/upon。
【3】
考查名词。句意同上。green为形容词修饰名词,故应填名词growth,表示“增长”。故填growth。
【4】
考查动词时态和主谓一致。根据上文Since lockdown began可知,remain表示动作开始于过去且对现在有影响,应用现在完成时;且主语为“the Environment Agency”,助动词应用has。故填has remained。
【5】
考查非谓语动词。句意:自隔离开始以来,环境署一直在全力运作。大部分工作人员在家工作,而一线工作人员仍在现场积极应对洪水风险和污染等问题。此处为“with+名词+现在分词”的独立主格结构,the majority of staff与work为主动关系,故应用现在分词。故填working。
【6】
考查固定搭配。句意:工作人员一直在充分利用技术来继续工作——比如远程法律听证会,使用无人机监控受监管的站点,并研究未来如何实施这些做法来提高效率和改善效果。固定搭配make the best use of意为“充分利用”。故填best。
【7】
考查形容词。句意同时。根据本句中的“be more efficient and”可知,此处应用形容词effective,作表语,与efficient 并列。故填effective。
【8】
考查定语从句。句意:工作团队一直在为支持公共供水、粮食生产和河流流动的设备提供服务。此处为定语从句修饰先行词equipment,且先行词在从句中作主语,指物,故应用that或者which。故填that/which。
【9】
考查连词。句意:炎热的天气导致只有一些鱼获救,(而)渔业执法队还在继续调查非法捕鱼(的状况)。根据语境可知,此处既可用连词while表示转折,也可用连词and表示并列。故填while/ and。
【10】
考查动词时态语态和主谓一致。句意:上个月,一项重要的海岸防洪计划完成了,这将保护West Sussex的300多处房产。分析句子结构可知,谓语动词complete与主语plan构成被动关系,此处应用被动语态;根据时间状语Last month可知,应用一般过去时的被动语态;且主语为plan,故谓语动词应用第三人称单数形式。故填was completed。

假定你是校学生会主席李华,你校将举办英文名著阅读比赛,每位参赛者需要提供一篇英文名著读后感(book report)。请你给外教Mr. Johnson写一封邀请信,请他担任该比赛的评委。内容包括:
1.发出邀请;
2.比赛的具体安排;
3.期待回复。
注意:
1.词数80左右;
2.可适当增加细节,以使行文连贯。
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

【答案】Dear Mr. Johnson,
I'm Li Hua, Chairman of Students' Union. I'm writing to invite you to be the judge of our competition to be held next month.
Aimed at reading classical English works the competition is meant to arouse students' reading interest. As requested, the students who want to participate in it should submit a book report in English before the deadline. Besides, three judges will discuss and make decisions for the final awards.
Your acceptance of my invitation is highly appreciated. Looking forward to your reply.
Yours,
Li Hua
【解析】
这是一篇提纲类写作。
第1步:根据提示可知,假定你是校学生会主席李华,你校将举办英文名著阅读比赛,每位参赛者需要提供一篇英文名著读后感(book report)。请你给外教Mr. Johnson写一封邀请信,请他担任该比赛的评委。内容包括:1.发出邀请;2.比赛的具体安排;3.期待回复。
第2步:根据写作要求,确定关键词(组):judge (评委);competition (比赛);arouse students' reading interest (激发学生阅读兴趣);participate in (参加);submit (提交)等。
第3步:根据提示及关键词(组)进行遣词造句,注意主谓一致和时态问题。此处文章主要应用一般现在时。
第4步:连句成文,注意使用恰当的连词进行句子之间的衔接与过渡,书写一定要规范清晰,保持整洁美观的卷面是非常重要的。

阅读下面短文,根据所给情节进行续写,使之构成一个完整的故事。
I was a single mother in my 20s who lived clown and out with my daughter Peggy in a small apartment, struggling hard to make our needs meet.
One day, I headed to the downtown for an interview. I sat clown in the streetcar, and there against the seat was a beautiful silk umbrella with a silver handle decorated with gold scrolls, among which there was a name carved.
On impulse(冲动)I determined to find the owner myself. I got off the streetcar in the heavy rain and thankfully opened the umbrella to protect myself. Then I searched a telephone hook for the name. I found it immediately and called it, waiting patiently, and then a lady answered.
"Yes," she said in surprise, with extreme excitement. "Ii was my umbrella which had been stolen a year ago."
So appealing was her pleasure that I forgot I was looking for a job and went directly to her small house. She took the umbrella, with teary eyes, explaining with choked voice that the umbrella was given by her parents, now dead. Her happiness at retrieving(找回)this special possession was such that to have accepted her reward would have spoiled something, so I refused her offer and left.
The following months were hard. I can only obtain temporary employment, for a small salary. What was worse, I had just lost my last job before Christmas, with only fifteen dollars left. Unless a miracle happened, I would be homeless in January, foodless and jobless. I had prayed steadily for weeks, and there had been no answer but this coldness and darkness.
The air was full of Christmas merriment, with the bells ringing and children shouting in the bitter dusk of the evening. But there should be no Christmas for me, I knew, no gifts, no remembrance whatsoever.
Thinking of this, I couldn't control my tears on my way front the streetcar to home, but I managed a smile so I could greet my little daughter. She opened the door for me and threw herself in my arms, screaming joyously and demanding desirably for her Christmas gift. There I stood, frozen, overwhelmed by misery.
注意:
1.所续写短文的词数应为150左右;
2.至少使用5个以上短文中标有下划线的关键词语;
3.续写部分分为两段,每段的开头语已为你写好;
4.续写完成后,请用下划线标出你所使用的关键词语
Paragraph 1:
Suddenly, the doorbell rang and Peggy rushed to answer it, calling that it must be Santa Claus.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Paragraph 2:
Suddenly, a note attached to one package caught my eyes.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

【答案】One possible version
Paragraph 1:
Suddenly, the doorbell rang and Peggy rushed to answer it, calling that it must be Santa Claus. Then I heard a man talking heartily to her and went to the door. He was a delivery man, and his arms were full of parcels. “This is a mistake,” I said, but he read the name on the parcels and they were for me. When he had gone, I didn't know what to do. Later, Peggy and I sat on the floor, looking at each other. What a surprise! I looked for the name of the sender.
Paragraph 2:
Suddenly, a note attached to one package caught my eyes. I picked up the note, which read “Thanks for your returning of the umbrella. Merry Christmas!” It was sent by the lady. Holding the note tightly, I was on the verge of tears, with a stream of warmth spreading through my body. On that cold Christmas, I forgot I had no money for the rent and only fifteen dollars in my pocket. We just sat in our small apartment unwrapping the gifts one by one in happiness. A sweet peace flooded me like a benediction, which made me hopeful again.
【解析】
这是一篇读后续写作文。
通过阅读所给文章可知,上文讲述了单亲妈妈带着女儿艰苦生活去市区寻找工作,发现了一把精致的雨伞,决定寻找雨伞的主人,找到主人后,拒绝雨伞主人的答谢。后来妈妈圣诞节前失业,雪上加霜,穷途末路,伤心绝望,而女儿满心欢喜地期待圣诞礼物,妈妈却不知所措……
续写部分分为两段,第一段开头是:突然,门铃响了,佩吉跑去开门,说这一定是圣诞老人。所以后文应该是讲述母女俩收到包裹的事情,包裹是给作者的,作者感到很惊喜。
第二段开头是:突然,一个包裹上的一张纸条引起了我的注意。本段应该写作者知道了寄包裹的人就是之前归还雨伞的主人,在那个寒冷的圣诞节作者因为她的举动感到异常温暖。
续写时要求使用5个以上短文中标有下划线的关键词语增加了写作难度,我们要熟悉所给划线词语,恰当的时候加以运用。最后还要注意所续写短文的词数应为150左右;续写完成后,请用下划线标出你所使用的关键词语。按要求完成写作任务。

©2021-2022咋考网版权所有,考题永久免费