当前位置: 乐科网 > 学技巧 > 小学生学习方法 > 英语 >

北京2020年小升初英语试题

小升初英语试题1

一、找出划线部分发音不同的单词 (5%()

1( )A. look B. cool C. school D. zoo

2( )A. mine B. with C. knife D. behind

3( )A. teacher B great C clean D please

4( )A. pear B. hair C. here D. wear

5( )A. what B. which C. white D. whose

二、词型转换(10%()

1. country (复数) ____________ 2. far (比较级)______________________

3. open (现在分词)_________ 4. quick (副词)______________________

5. sea(同音词) _______________ 6. we(形容词性物主代词)____________

7. one (序数词) _____________ 8. hear (同音词) _________________

9 sun(形容词)_____________ 10. ran(原形)_______________________

三、选择填空(10%()

() 1. After school we usually play _________ soccer for half _________ hour on _________ sports ground.

A. /; an; the B. the; a; the C. /; a; / D. the; an; a

() 2. — Is she a bus driver?

— _________. She is a postwoman.

A. No, she isnt B. Yes, she is C. No, she is D. Yes, she isnt

() 3. Can you help my child ______ his science ______ Tuesday mornings?

A. in; in B. with; on C. for; at D. with; at

() 4. — Is this your shoe?

— Yes, it is, but where is _________?

A. the others B. other one C. another D. the other one

() 5. That storybook is very _________. The children are _________ in it.

A. interesting; interest B. interest; interested

C. interesting; interested D. interested; interesting

()6. There _________ a ruler and some pencils in the pencil-box.

A. be B. is C. are D. has

()7 .It often rains __________ in the summer of Nanjing.

A. strong B. big C. hard D. heavy

()8. The basketball ______________ the bed isn’t mine.

A. under B. is under C. is on D. is

()9.Thank you ________ giving me so much help.

A. to B. for C. with D. in

()10. ------What did you do last night?

------ I did my homework and _______ TV.

A. watch B. watched C. will watch D. am watching

四、情景匹配 (10%()

A

() 1.Who is taller, you or Yang Ling? A. You can take bus No.3.

() 2. How can I get to the park? B. You can go there by bus.

() 3. Who runs faster than GaoShan? C. YangLing is.

() 4. Which bus shall I take? D. YangLing does.

() 5. Would you like to join us? E. Yes , I’d like to.

B

() 1. Where are you going? A. It’s on the 1st of May.

() 2. What are you going to do? B. I’m going to go shopping.

() 3. Can I know your address? C. It’s the 1st of May.

() 4. When’s May Day? D. Of course.

() 5. What’s the date today? E. I’m going to the shop.

五、用括号内所给单词的正确形式填充。(10%()

1. Li Ming, what about_________(步行) to school?

2. They are going _________(fish) tomorrow.

3. The boys are reading the __________(interest) book, Harry Potter II.

4. ----What is your hobby?

---- _________. (dance)

5. The weather gets _________ (cold) and the nights get ______ (long) in winter.

6. Sometimes he _________ (play) basketball on the playground after school.

7. Jack, with his classmates, often _______ (go) to the bookshop to buy books on Sundays.

8. The pair of jeans _______ (be) yours,it isn’t mine.

9. Mary enjoys (go) shopping on Sundays.

10. I would like _________ ( have) lunch at home .

六、句型转换(10%()

1. Lily often does some reading in the morning. (改为否定句)

Lily ______ often ______ some reading in the morning.

2. Sometimes I go to the cinema with Nick on Saturday. (就划线部分提问)

_______ do you sometimes go to the cinema ________ on Saturday?

3. We go to school from Monday to Friday. (同义句改写)

We go to school ______ _______ a week.

4. What does Kate do? (同义句改写) ______ ______Kate?

5. He goes to school by bus. (同义句) He ______ a bus______ school.

6. He usually gets up at twenty to seven in the morning. (画线部分提问)

_______ _______ does he usually get up in the morning?

7. The children like teddy bears best. (同义句)

Teddy bears _____ the childrens _____ toys.

8. 他比我小两岁。

He is two years _______ ______ me.

9. His father loves playing cards when he is free. (对画线部分提问)

What his father love ________ when he is free?

10. You can’t play football on the street.(祈使句)

________ ________ football on the street.

七、下面的句子都有一处错误,请在错误处划线,并在横线上改正。(5%()

1. She jumps high than the other girls in his class. ()_________

A B C

2. They have Chinese, Math, and English on every Tuesday. ()_________

A B C

3. We don’t have a art lesson today. ()________

A B C

4. I like play basketball, football, and tennis. ()_________

A B c

5. Are you go to bed at about 10:00? ()_________

A B C

八、根据上下文完成下列对话。(10%()

It is S________ tomorrow, my parents and I are g________ to the park. In the park t______ is a r______, I want to s_____ there, because it is very h___ in summer. Swimming c____ make me cool. But you know I am not g____ at swimming, my father will teach me h____ to swim. I think I w____ have a good time there.

九、阅读理解。(10%()

A

The Road family often does housework together at the weekends. Pam often cleans bedrooms. Her father buys groceries (食品杂货() for the next week. Her mum washes the clothes. John, Pam’s brother, helps to cut grass in their garden.

The Roads often ride a bike to the park nearby. In the park, they can play basketball and football. They always have a good time there.

It is happy when a family works and plays together.

() 1. How many people are there in the Road family? __________

A. Two. B. Three. C. Four. D. Five.

() 2. The Road family likes to __________________.

A. go on a picnic B. go shopping

C. have a rest D. go to the park

() 3. When the family work together, they feel________.

A. tired B. happy C. angry D. sad

() 4. ____________ cuts the grass in the garden.

A. Father B. Mother C. Pam D. John

() 5. A good title (标题() for the passage is ___________.

A. A family works and plays together B. Cleaning the rooms

C. A happy family D. Pam and her parents

B

Tony comes home from school. He wants to play football, but he has a lot of homework.

Hello, Tony! says his mother. How is school today?

Fine. But I have a lot of homework, Tony says. I’d like a bottle of milk.

Sorry, there isn’t any. You can eat some cakes. But please don’t eat too many. We’re going to have supper.

Tony eats some cakes. Then he sits at the table. He begins to do his homework.

Mother goes to the shop. She buys some milk and some bread. There are not many people in the shop. She comes home soon.

Tony is still doing his homework.

Tony, you are a good boy, his mother says. You’re going to do well this year.

But I can’t play football today, Tony says sadly.

()6. Tony is a _________.

A. football player B. student C. teacher D. cook

()7. How is school today? means _________

A. What is the school like today? B. What classes do you have today?

C. Do you like your new school? D. How’s your study at school today?

()8. Tony wants to have some _________, but there isn’t any.

A. milk B. cakes C. bread D. ice cream

()9. Tony’s mother goes to the shop _________.

A. to see her old friend B. to buy a football for her son

C. to do some shopping D. to sell some food

()10. When mother comes home, Tony is _________.

A. playing football B. eating cakes

C. doing his homework D. watching TV

十、完形填充。(10%()

Xiao Ling is a middle school student. She likes English and she is good __1__it. She often __2__ her parents about her English study. Now she is talking __3__ her father about her English study again.

Xiao Ling says, Look, Dad, this is our new English book. There are a lot of interesting __4__ in it.

Mmm, not bad. Do you speak only English in class, 5 does your teacher explain (解释() everything to you in Chinese?

Oh, our teacher speaks to 6 only in English. Sometimes it’s not easy for us 7 her, but she says listening and speaking help 8 .

I think she’s right. Does she speak English very slowly?

Not 9 . Sometimes we don’t understand her. Then she has to say it again.

It’s interesting to study English, isn’t it?

Yes. And I’m going to work 10 at it in the new school year.

That’s good. I’m sure you’ll study better.

()1.A.in B. with C. at D. about

()2.A.tells B. speaks C. says D. talks

()3.A.for B. with C. about D. on

()4.A.story B. a story C. stories D. storys

()5.A.and B. but C. how D. or

()6.A.we B. our C. us D. ours

()7.A.to understand B. understand C. understanding D. understand

()8.A.many B. a lot C. a lot of D. too many

()9.A.always B. sometimes C. good D. speak

()10.A.hard B. harder C. the harder D. hardest

十一、写作。(10%()

你即将成为一名中学生,在中学校园里,你会接触到新的同学和新的老师,现请你对自己的情况做一下自我介绍。内容包括以下几点。

1. 你的性别,年龄。

2. 你的爱好。

3. 你喜欢哪些学科。/你为何喜欢这些学科?

4. 你父母的职业。等等。

不少于六句话。

答案

— 找出划线部分发音不同的单词 (5%()

1.A 2. B 3. B 4. C 5. D

二 按要求写出相应的单词 (5%()

1. countries 2. farther 3. opening 4. quickly 5. see

6. ours 7. first 8. here 9. sunny 10. run

三. 选择填充 (10%()

1.A 2. A 3. B 4. D 5. C 6. B 7. C 8. A 9. B 10. B

四.情景匹配。(10%()

A() 1. C. 2. B 3. D 4. A 5. E B() 1. E 2. B 3. D 4. A 5. C

五.用括号内所给单词的正确形式填充。(10%()

1.walking 2. fishing 3. interesting 4. Dancing 5. colder; longer

6. plays 7. goes 8. is 9. going 10. to have.

六 按要求写句子 (10%()

1.doesn’t; do 2. Who; with 3. 5 days 4. What is 5. takes; to6. What time

7. are favorite 8. younger; than 9. does; doing 10. Don’t play

七.下面的句子都有一处错误,请在错误处划线,并在横线上改正。(5%()

1.B higher; 2 C every/on 3. C an 4. B playing 5. A Do

八.根据上下文完成下列对话。(10%()

1. Sunday/Saturday 2. going 3. there 4. river 5. swim

6. hot 7. can 8. good 9. how 10. will

九.阅读理解。(10%()

1. C 2. D 3. B 4. D 5. C 6. B 7. D 8. A. 9. C 10. C

十.完形填充。(10%()

1. C 2. A 3. B 4. C 5. D 6. C 7. A 8. B 9. A 10. B

十一.写作。(10%()

小升初英语试题2

一.用is, am 或are 填空

1.Excuse me. What _______ this in English?

2. ________ the your coat, Mr Green? No, it _________ not.

3. What ________ these? ___________ they maps?

4. This __________ your bike. Where __________ my bike?

5. I __________ in Class Eleven. What class ___________ you in?

二.单项填空

1. -What’s your name, please? ---- ________

A. It’s Tom B. My name is Tom C. Thank you D. Fine, thank you

2. ----Hello, Lin Tao. How are you? ---- _________.

A. hello. Li Ming. How are you? B. Good morning. Li Ming.

C. Thank you D. Fine, thank you

3. ----It is _________ ruler. ---- It is not __________ eraser.

A. /, an B. a; an C. the; the

4. ---- Is that your watch over there? ----No, it’s _______ watch.

A. my B. this C. my sister’s

5. ----What _______ do you speak? ---- I speak Chinese.

A. language B. science C. subject

6. Thanks ______ your present.

A. of B. from C. for D. to

7. Is ______ your aunt? What’s ________ name?

A. he; his B. she; her C. he; her D. she; his

8. The movie is very _______ and I like it.

A. boring B. interest C. interesting D. difficult

9. ________ your brother __________ a soccer ball?

A. Do; has B. Do; have C. Does; has D. Does; have

10. --- Let’s ___________ basketball. ---- Good idea!

A. plays B. to play C. play D. playing

11.Mike doesn’t play sports. He only ______ them on TV.

A. sees B. watches C. looks at D. find

12.I need to write a lost note. Can you _______ me _________?

A. take; a pencil B. bring; some book C. take; some papers D. bring; a pen

13.He wants _________ the art club.

A. to join B. join C. joins

14.---How does your father go to work every day? ---- _________ taxi.

A. In B. By C. On D. With

15.Yesterday after class I ______________ my homework.

A. do B. did C. make D. made

三.完型填空

A boy and a girl catch a bird and ___1___ it in a birdcage (鸟笼). They like it ___2___ and __3___ it every day. A cat sees the bird and wants ___4___ her supper. ___5___ the bird is in the cage. She can’t catch it. So she is very ___6____.

One day, she opens the door of the cage ___7___ wants to catch it. But the bird fillies away. The cat ____8_____, and she has ____9_____. The two children ___10_____ and see the bird isn’t in. They are very angry and put the cat into the cage.

1.A. take B. put C. carry D. bring

2.A. well B. very C. much D. very much

3.A. see B. look C. have a look D. have a look at

4.A. have it for B. has is for C. to have it for D. to has it so

5.A. But B. And C. So D. Then

6.A. angry B. happy C. glad D. tired

7.A. but B. and C. so D. or

8.A. can to fly B. can fly C. can’t to fly D. can’t fly

9.A. no ways B. some ways C. any way D. not way

10. A. come back to home B. come back home

C. come to home D. back home

四.阅读理解

(A)

An old tiger lives in the forest. He doesn’t want to look for food now. He often tells other animals to get him something to eat.

He sees a monkey and says, “I’m hungry, Monkey. Go to the village and get me a fat pig.”

“Oh, Tiger,” says the monkey. “I can’t do that now. There is another tiger over there. He also wants a fat pig. He will not let me get anything for you to eat. I am afraid of him.”

“What?” cries the old tiger. “Show me that tiger. I will eat him.”

“Come with me,” says the monkey.

The monkey and the tiger get to the bridge over the river. “Now look down at the river.” Says the monkey. “Do you see it? The tiger?”

“Yes, I do.” cries the old tiger. “I will eat him up!” With these words, the tiger jumps into the river.

1. How many tigers and monkeys are there in the story?

A. Two tigers and one monkey B. Two tigers and two monkeys

C. Only one tiger and one monkey D. Two monkeys and one tiger

2. Why does the tiger tell the other animals to get him food? Because ____________.

A. only they can look for some food B. he is old and they are afraid of him

C. gets to the bridge with the tiger D. tells the tiger to jump into the water

3. The monkey _____________________

A. goes to the village to get a pig B. knows there is another tiger

C. gets to the bridge with the tiger D. tells the tiger to jump into the water

4. Which of the following is right? __________

A. The monkey eats up the tiger B. The tiger eats up another tiger

C. The tiger jumps into the water D. The tiger is clever

Mrs. Green is going to give a birthday party to Mary. Mary is her daughter. She will be ten years old. A lot of her friends are coming to the party. Twenty of them are girls.

Mrs Green is getting ready for the party. Mrs. White is helping her.

“That’s a big nice cake,” says Mrs. White to Mrs Green.

“Thank you very much.”

Mrs Green is going shopping now. She is going to buy fruit for the party. Mrs Green buys a lot of pears, apples. Oranges and bananas. Then she goes home.

It’s five o’clock in the afternoon. Everything is ready. Now the first girl is arriving. The party is going to begin in thirty minutes.

回答问题

1. Who is Mrs Green going to give a birthday party to?

___________________________________________________

2. How old is Mary?

___________________________________________________

3. What does Mrs Green buy fruit for?

____________________________________________________

4. When is the party going to begin?

____________________________________________________

5. How many girls are there at the party?

_____________________________________________________

五.根据所给单词的适当形式填空

1. In our school, we have many ___________ (club).

2. Helen can _______________ (speak) three languages.

3. The Whites have four ___________ (child), two daughters and two sons.

4. My pen pal _____________ (live) in Japan.

5. I want to eat _____________ (a) apple.

6. Please come and __________ (help) me.

7. She _________ (have) a dictionary.

8. There isn’t _____________ (some) tea in the cup.

六.连词成句

1. are, brothers, those, my

______________________________________________

2. table, backpack, the, my, is, under

_______________________________________________

3. number, phone, your, is, what

__________________________________________________

4. this, black, how, much, is, T-shirt

__________________________________________________

5. has, she, a, car, blue

_____________________________

七.根据上下文补全对话,每空一词

A: Can I help you?

B: ________, ______. I want a pair of pants.

A: What _________ do you ________?

B: Black

A: Here _______ _________.

B: _______ _______ are you?

A: 35 dollars.

B: I’ll take them. _________ you.

A: You’re ___________.

八.用完整的句子回答下列问题

1.Can you play the violin? ____________________________________

2.Do you like English or maths? Why? ___________________________

3.What sports do you like? _____________________________________

4.When did you start to learn English? ____________________________

5.What are you going to do this summer vacation?__________________

参考答案

一. 1. is 2. Is, Is 3. are, Are 4. is, is 5. am, are

二. 1-5 BDBCA 6-10 CBCDC 11-15 BDABB

三. 1-5 BDDCA 6-10 ABDAB

四. (A) 1-4 CBCC

(B)1. To her daughter Mary.

2. She will be ten years old.

3. For the party.

4. At 5:30 in the afternoon

5. There are 20 girls the party.

五. 1. clubs 2. speak 3. children 4. lives 5. an

6. help 7. has 8. any

六. 1. Those are my brothers.

2. My backpack is under the table.

3. What is your phone number?

4. How much is this black T-shirt?

5. She has a blue car.

七. 1. Yes 2. Please 3. color 4. want 5. you

6. are 7. How 8. much 9. Thank 10. welcome

小升初英语试题3

一、写出下列字母的左右邻居,注意区分大、小写字母。(14分)

1. F_______ H

2. ______ s _______

3. _______W________

4. p _____r

5. ______ u ______

6. ______I ______

7. ______ N ______

8. ______ k _______

二、填入所缺的字母, 使其成为一个完整的单词并译成中文 (10分)

1. ___ ___ at , ____________. 2. pen__ __ l , ___________. 3. rul __ __ , __________. 4. colo__ __ , ____________. 5. g__ __ d , ____________.

三、根据所提供的情景选择适当的句子。(10分)

1.( )你想知道对方姓名,应说_

A.My name is Han Mel. B. What's your name? C. Hello.

2.( )早上遇见刘老师,应说_ A.Thank you,Mr. Li. B.How? C.Good morning,Mr. Liu.

3.( )别人向你打招呼 Hello!你应说_ A.What's your name? B.Hello! C.Thank you.

4.( )假如你叫林峰,当有人问你What's your name?时,你应回答_____. A.I'm fine,too B.Nice to meet von C.My name is Lin Feng.

5.( )见到客人站着,你应说, A.Sit down.please. B.How are you? C.I'm fine,too.

6.( )下午与同学见面,你应说____ A.Good afternoon. B.What's your name? C.How are you?

7.( )晚上分手时所用礼貌用语是: A.Hi! B.Hello! C.Good night!

8.( )当经介绍后认识某人,你应该说: A. Good morning. B. Please sit down. C. Thank you. D. Nice to meet you.

9.( )上课铃响了,教师走进教室,班长应该说: A.Please come in. B.Good morning. C.Stand up.

10.( )想知道对方的年龄,应怎样问? A.How old are you? B.How are you? C.How do you do?.

四、在表格中选择合适的词语,使句子通顺合理。(8分) of , with, at, in, on , Thank you, must, doing 1、There is something wrong ________ my watch. 2、They go to the park _________ weekends. 3、This is an old photo __________ my family. 4、Mike usually gets up _________ 6:45. 5、We _______ go home now. 6、We plant trees ________ spring. 7、“ What is he _______?” “ She is reading.” 8、A:Happy birthday to you! B:____________. 五、按要求改写下列句子,每空一词。(10分)

1. Open the window, please. (改为否定句)

________ open the window, please.

2. I can see a bottle of water on the table. (就划线部分提问)

________ can you _________ on the table?

3. There are thirty students in the classroom. (对划线部分提问)

How _________ __________ are there in the classroom?

4. There are some birds in the picture. (改为一般疑问句句) __________ there ___________ birds in the picture?

5. They often play football on the playground.(就划线部分提问) ________ ________ they often _______ football?

六、 用所给动词的适当形式填空。(10分)

1. It's time _____________(have) lunch.

2. Can you __________(jump) very high?

3. I want ___________(go) and play basketball.

4. Jim and Bill________________ (sing) in the room now.

5. What's in the ___________(teacher) room?

6. There are some __________(book) on the desk.

7. Is _________(we) football under the desk?

8. There ________(be) a picture of my father in my bag.

9. The boy often _________(play) football here .

10. Let _________( we ) help you find it.

七。 选择填空(20分)

1.( ) The students ______ their homework every day. Now they _______ their homework.

A. do, do B. does, doing C. doing, are doing D. do, are doing

2.( ) What' s wrong ______ your pencil-box?

A. about B. with C. for D. of

3.( ) _______ are working now.

A. The women workers B. The woman workers C. The women worker D. The woman teacher

4.( ) “What are the students doing?” “Some______ books and others ______ at the blackboard.” A. are looking, are reading B. are reading, are watching C. are watching, are looking D. are reading, are looking

5.( ) “Can you help me with my English ?” “________________________”

A.I think. B. Yes, I can. C. I can't think so D. No, thanks

6.( ) The students are going to ______ trees on the hill. A. playing to B. planting C. plant D. working

7.( ) I want ________ the house. Could you ________ me? A. clean; help B. to clean; help C. to clean; to help D. cleaning; to help

8.( ) The children are __________TV now. A. watching B. reading C. looking D. seeing

9.( ) What _____ the man ______ over there? A. is, do B. are, doing C. is, doing D. are, do

10.( ) Where's my pencil-box? I ______ it. A. am not seeing B. am not finding C. can't find D. can't look at

11.( ) It's time to ______ up. A. getting B. got C. gets D. get

12.( ) One of the boys_____ my brother. A. is B. are C. am D. be

13.( ) Let's come and ______ some water. A. to drink B. drink C. drinking D. drinks

14.( ) The players are playing _____ football. A. a B. an C. the D. /

15.( ) ______ are the two students doing in the classroom? A. Who B. What C. Where D. Whose

16( )。 That girl is new in our class . Do you know ___________ name? A. her B. she C. he D. his

17( )。-Can you play with a yo-yo , Jim ? -Yes , I ___________ . It's easy . A. must B. can C. am D. may

18 ( )。September 10th is ___________ . A. Women's Day B. Children's Day C. Mid-autumn Day D. Teachers' Day

19 ( )。 This second-hand camera is much ___________ than that new one . A. cheap B. cheaper C. dear D. dearest

20 ( )。Every morning, I have ______ egg and _______ glass of milk for my breakfast. A、an…an B、a…a C、an…a D、/…a

八、阅读短文,根据短文内容选择答案。(5分)

Some students are in Han Mei's house. They are talking about many things. They are eating and drinking something. Han Mei's mother is cooking for them. It's eleven o'clock. It's lunch time. They are eating. Han Mei says, “Help yourselves.” Jim likes eggs. Kate likes rice. Lucy likes bread. Lily doesn't like bread. She likes bananas. They are drinking ten bottles of orange. They are having a very good time.

( )1. Who are in Han Mei's house? A. A student B. Some students C. Han Mei D. Jim, Kate

( )2. They are drinking ten _________. A. bottle of orange B. bottles of orange C. bottle of oranges D. bottles of oranges

( )3. ________is cooking for them. A. Han Mei B. Some students C. Han Mei's mother D. Han Mei's father

( )4. Lucy ________. A. likes rice B. likes eggs C. likes bananas D. likes bread

( )5. When are they having lunch? ________. A. At six B. At seven C. At twelve D. At eleven

九、阅读对话,根据对话内容判断,正确“T”,错误“F”.(5分)

John: When is my birthday, mum? Mum: Your birthday is in May. John: And when is my father's birthday? Mum: His birthday is in April. John: And you, mum? Mum: My birthday is in June. John: Oh, dear! Father is only one month older than me, and I am one month older than you, mum!

( ) 1、John's birthday is in January.

( )2、John's father's birthday is in April.

( ) 3、John's mother's birthday is in June.

( ) 4、John's father is only one month older than John.

( ) 5、John is one month older than his mother.

十、完形填空:阅读短文,并从四个选项中,选择正确的答案。(8分)

My father __ 1____ a good friend in the factory (工厂)。 He is sixty. He is an old man. All of the children like him. We call ____2___ Uncle Sam. He __3___ from England. He ___4___ in Sichuan. He can't __5____ Chinese. We teach(教) him Chinese He ___6_ us English. He ___7____ work on Sundays. He __8___ making things. And he likes watching TV with his children at night.

( )1. A. have B. haves C. has D. is

( )2. A. he B. they C. him D. his

( )3. A. come B. comes C. goes D. to come ( )

4. A. live B. living C. lives D. to live ( )

5. A. speak B. tell C. say D. talk ( )

6. A. teach B. teachs C.teaches D.teaching ( )

7. A. do B. don't C. does D. doesn't ( )

8. A .likes B. like C. to like D. liking

 试题答案

  一、 (10分) 1.G 2. r, t 3.V ,X 4.q 5.t ,v 6. H ,J 7. M , O 8. j l 二 (10分) 1.that 那个 2. pencil 铅笔 3.ruler 尺子 4.colour 颜色 5.good 好的 三、(10分) 1.B 2.C 3.B 4.C 5.A 6.A 7.C 8.D 9.C 10.A 四、(8分) 1. with 2. on 3. of 4. at 5. must 6. in 7. doing 8. Thank you. 五、(10分) 1.Don't 2.What see 3.many students 4. Are any 5. Where do play 六、(10分)1 .to have 2.jump 3.to go 4.are singing 5.teacher's 6.books 7.our 8. is 9.plays 10. us 七、(20分)1.D 2.B 3.A 4.D 5.B 6.C 7.B 8.A 9.C 10.C 11.D 12.A 13.B 14.D 15.B 16.A 17.B 18.D 19.B 20.C 八、(5分) 1. B 2. B 3. C 4. D 5.D 九、(5分) 1.F 2. T 3. T 4. F 5. F 十、(8分)1.C 2.C 3.B 4C 5.A 6.C 7.D 8.A

小升初英语试题4

一、把不同类的单词找出来,将其序号填在括号里。(10分)

( )1. A. spring B.summer C. weather

( )2. A. juice B. milk C. book

( )3. A. tree B. desk C. window

( )4. A. sunny B. rain C. cloudy

( )5. A. the B. near C. behind

( )6. A.singing B.speak C.playing

( )7. A.hand B.ear C.cold

( )8. A.seven B.six C.eighth

( )9. A.black B.America C.red

( )10. A.goodbye B.teacher C.student

二、选择正确的选项,填写在前面的括号内。(20分)

( )1. -- _______is his football ? -- It’s under the bed.

A. Where B. Who C. What

( )2. -- Thank you very much! -- ________.

A. You're right B. All right C. You are welcome

( )3.Which season do you like ________?

A. better B. good C. best

( )4.The red car is ________ than the black one.

A. nice B. nicer C. very nice

( )5.It's very hot _____ summer in Beijing.

A. on B. at C. in

( )6. Can you sing the song in English? -- No, I ____ .

A.can't B. mustn't C. needn't

( )7. --What did you do last weekend? -- I did my homework and _____ TV.

A. watch B. watched C. am watching

( )8. I like drawing pictures and she____________.

A. like to sing B. likes singing C.like singing

( )9. Wu Ming is a girl, she _________ long hair.

A. has B. was C. have

( )10. He is going ____________ artist in the future.

A. to an B. to be an C. an

( )11. She is _________ than me.

A. strong B. stronger C. strongest

( )12.I usually get up ______ seven o’clock in the morning.

A .at B. on C. of

( )13.-- ______ is the coat? --Thirty-five yuan, please.

A .How B. How much C. How old

( )14. -- Excuse me, can you tell me the way to the Cinema?

-- Let me see. You can ______No. 5 bus.

A .by B. take C. go

( )15. --Mike is playing ______ basketball in the playground.

A .a B. the C.

( )16. --It’s time __________ lunch.

A. to B.have C. for

( )17. --_____ you watch TV last night? --Yes, I watched TV.

A. Did B. Do C. Does

( )18. --What’s the_________ you, Mike ? -I have a cold.

A. matter on B. match with C. matter with

( )19.John got a nice present yesterday, he looked so ____________.

A. sad B. happy C. tired

( )20.--Are there any students in the classroom?

-- Yes, there are ______ students in the classroom.

A .some B. any C. a

三、根据问句,选择正确的答句(20分)

(I)

( )1.What do you usually do on the weekend? A. It’s in front of the cinema.

( )2. How tall is that tree ? B. Sun Hui is younger than me .

( )3. Who’s younger,you or Sun Hui? C. I usually play football.

( )4. Where’s the bus stop ? D. It’s about 12 meters .

( )5. What did you do yesterday? E. This is Mike speaking.

( )6. How can I get there? F. You can take No.8 bus.

( )7. When did you get up ? G. Yes,they do.

( )8. Do the tigers run faster than the pandas ? H. I got up at 7:30.

( )9. May I come in? I. I cleaned the living room.

( )10. Who’s that? J. Just a minute.

(II)

( )1. What did your father do yesterday? A. I am going to Harbin.

( )2. How was your weekend? B.She feels better now.

( )3. Where are you going on your holiday? C. Last year.

( )4. Is Amy stronger than me? D. He watched TV.

( )5. How does your mother feel now? E. Yes,he is

( )6.When did you go to Shanghai? F. It was a busy one.

( )7. What day is it today? G. No, she isn't.

( )8. Is John dancing? H. It's Monday.

( )9. How did you go to Beijing? I. By plane.

( )10.Can you water the flowers? J. Yes, I can.

四、用所给单词的适当形式填空。(10分)

1.The girl can (sing) English songs.

2.Let’s (go) and join them.

3.--What is on the table? There (be) some apples on it.

4.Helen (take) many pictures last week.

5.My sister likes (draw) pictures very much.

6.Mary’s eyes are (big ) than Lucy’s.

7.Amy want to (visit) her grandparents .

8.My father (buy) a new car last month.

9.It is Sports Day, all the __________ (student) are very excited.

10.I will (give) her a book about panda .

五、按要求写单词。(10分)

1.let us(缩写形式) 2.上个周末(汉译英)

3.have (过去式) 4.heavy(比较级)

5.foot(复数) 6.make(现在分词)

7.bigger(反义词) 8.teach(单三形式)

9.sing(过去式) 10.thin(比较级)

六、按要求完成下列句子。(10分)

1.They are making kites. (变一般疑问句)

?

2. the like what’s weather Beijing in (?) (连词成句)

?

3. I like the small apple. (变否定句)

.

4. I went to Holiday hotel last Monday.(对画线部分提问)

?

5. Did Mike go to Kunming with his mom last holiday?(做否定回答)

______________________________________________________.

七、阅读短文,判断,对的选“T”,错的选“F”。(10分)

Mr. Green is an Englishman. He is a teacher. He teaches English in No.15 Middle School in Beijing. He likes teaching very much. He goes to work by school bus every morning.

There are fifty students in his class. He speaks English with them in class. He plays games with them after class. He likes them very much. And his students love him, too. They are good friends.

( )1. Mr. Green is a Canadian.

( )2. He likes teaching very much.

( )3. He goes to work by bike every morning.

( )4. He speaks Chinese in class.

( )5. He likes his students very much.

八、阅读理解。(10分)

This is a picture of a family. The grandmother’s name is Harry Smith. The grandfather’s name is Jean Smith. They are very old. They are Americans. The father’s name is Lake Smith. He is 44. The mother’s name is Kate Smith. She is 40. They have a son of ten and a daughter of fifteen. The son’s name is John Smith and the daughter’s mane is Mary Smith. They are students of No.12 Middle School. Kate is a teacher of the same school. Lake is a policeman. It’s a very good family.

( )1.The grandparents are .

A. Americans B. American C. America

( )2. John’s father is .

A. 44 B. 40 C. very old

( )3. Mary’s mother is a .

A. teacher B. policeman C. doctor

( )4. They are in the school.

A. some B. middle C. any

( )5. The family has children.

A. six B. two C. four

英语参考答案:

一、CCABA BCCBA 二、ACCBC ABBAB BABBC CACBA 三、(I) CDBAI FHGJE (II) DFAGB CHEIJ 四、1、sing 2、go 3、are 4、took 5、drawing 6、bigger 7、visit 8、bought 9、students 10、give 五、1、let’s 2、last weekend 3、had 4、heavier 5、feet 6、making 7、smaller 8、teaches 9、sang 10、thinner 六、1、Are they making kites? 2、What’s the weather like in Beijing? 3、I don’t like the small apple. 4、Where did you go last Monday? 5、No,he didn’t. 七、FTFFT 八、AAABB


更多北京分班考试的资料

点击:了解更多 领取《168份真题!北京各学校初一分班考试题及部分模拟题 》

↓↓↓


打赏

取消

感谢您的支持,我会继续努力的!

扫码支持
扫码打赏,你说多少就多少

打开支付宝扫一扫,即可进行扫码打赏哦

与北京2020年小升初英语试题相关推荐

©2020-2022乐科网版权所有,网络刷题好帮手,考题永久免费